PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Desembre
2021

S’activa un número de telèfon únic per contactar amb els serveis socials municipals

Serà el 93 745 33 30 i començarà a funcionar el 13 de desembre

S’activa un número de telèfon únic per contactar amb els serveis socials municipals

L’Ajuntament posa en marxa un nou número de telèfon únic per tal que la ciutadania pugui contactar amb els serveis socials municipals. El nou servei funcionarà com a centraleta d’atenció, atendrà les consultes o peticions de la ciutadania per accedir al sistema de serveis socials i programarà les visites. El telèfon unificat serà el 93 745 33 30 i començarà a funcionar el proper 13 de desembre.

Amb la mesura s’unifiquen en un sol número els diversos telèfons de contacte o vies d’accés que hi havia fins ara, simplificant i facilitant que els ciutadans i ciutadanes puguin contactar amb els serveis d’Acció Social. Així, s’hi podran adreçar persones amb problemàtiques o consultes molt diverses: des de situacions de vulnerabilitat fins a problemes amb l’habitatge i drets energètics com també situacions relacionades amb infància i adolescència, dependència o discapacitat, entre altres.

Tal com ha explicat el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés,

“hem reorganitzat l’estructura d’Acció Social per tal de fer un millor seguiment especialitzat com també per donar una millor acollida als nous usuaris i usuàries. Amb el nou telèfon unificat, fem un nou pas endavant, generant una porta d’entrada clara a la ciutadania. Amb la centraleta, l’objectiu és clarificar l’accés al sistema, tenint en compte que en els darrers temps hi ha hagut canvis en l’estructura del Servei i canvis d’ubicació, i alhora facilitar la tasca dels professionals”.

Amb el nou telèfon, s’estalvien al ciutadà temps i recursos i es garanteix que la seva petició o demanda arribi des d’un principi a la unitat d’atenció o suport correcta. Així mateix, el nou sistema afavoreix l’eficiència en la gestió d’Acció Social en tots els seus àmbits d’actuació.

Horari

L’horari d’atenció de la nova centraleta serà de dilluns a divendres de 8.30 a 15.00h, i els dilluns i dijous també en horari de tarda, de 16.00 a 18.30 h.

En cas que es requereixi una atenció d’urgència, es podrà continuar contactant amb el SUES (93 726 47 00) o amb Policia Municipal (900 112 092).

El nou servei de telèfon únic és un pas més en l’adaptació de les estructures i funcionament municipals a les necessitats de la ciutadania per reduir les desigualtats i avançar en cohesió social.