PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  16
  abril
  2021

  S’estableix una xarxa de comunicació entre la Policia Municipal i el teixit veïnal i comercial per garantir un servei integral de seguretat proactiva

  Amb la Policia de Districte, més de 50 agents són presents a tots els barris per garantir la vigilància de l’espai públic

  S’estableix una xarxa de comunicació entre la Policia Municipal i el teixit veïnal i comercial per garantir un servei integral de seguretat proactiva

  Fa poc més d’un mes es va implementar la Policia de Districte, una reorganització de més de 50 efectius que ha permès millorar la seguretat i la interrelació amb la ciutadania durant aquest temps en funcionament. Al llarg d’aquest mes, s’han dut a terme reunions diverses amb associacions de veïns, de comerciants i entitats de tots els districtes de la ciutat amb l’objectiu d’explicar el concepte de la Policia de Districte.

  La presència dels i les agents als districtes ha passat de 9 a 16 hores al dia; a més hi ha agents fixos destinats a cada districte, cosa que permet conèixer molt millor les problemàtiques particulars de cada zona. La Policia de Districte suposa, a més, dotar de més vigilància en horaris comercials i als mercats setmanals, com també garantir de més protecció els entorns d’escoles i instituts.

  El nou model de policia desplegat al territori s’adequa als trams horaris de més demanda ciutadana per problemes de convivència i seguretat (des de les 19 h fins les 22 h i els caps de setmana). El 32% de la plantilla del torn diürn s’ha destinat a aquesta unitat.

  La Policia de Districte neix del treball realitzat amb les associacions de veïns i de comerciants de la ciutat durant un any i mig, a través de reunions i trobades, en què les entitats van poder traslladar les incidències i particularitats de cada zona.

  I al llarg de les darreres setmanes el tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, s’ha reunit de nou amb les associacions de veïns per presentar com funciona aquesta divisió, quina presència tenen al territori i amb quin objectiu es fa aquest desplegament als districtes.

  “Hem pogut formar, arran d’aquestes necessitats específiques, la Policia de Districte amb la intenció de funcionar com una unitat que prendrà el pols de cada barri”,

  ha explicat Rodríguez.

  “L’objectiu és aportar ordre i actuar de manera proactiva, abans que una molèstia pugui esdevenir un problema, tot treballant de la mà del veïnat. Això és possible gràcies als i les agents de Policia Municipal, el teixit veïnal i comercial de Sabadell i les entitats que col·laboren per tenir una ciutat millor”.

  El projecte de Policia de Districte i comunitària funciona de manera proactiva per tal de reduir les incidències a reacció. És a dir, s’estableix una xarxa de comunicació amb les associacions de veïns i veïnes de tots els barris i la Policia Municipal per fer front a les incidències pròpies de cada districte i cada barri.

  Projecte dins d’un model global

  La implementació d’aquest projecte forma part d’un model global de Policia. La unitat dels districtes, que actua de manera proactiva, així com la resta d’unitats de la Policia Municipal, treballen per garantir la seguretat i la vigilància a l’espai públic. En aquest sentit, les noves places que s’han aprovat recentment venen a reforçar la plantilla tant de manera reactiva com proactiva.

  Paral·lelament, la Policia Municipal treballa també amb Dispositius de saturació. Aquestes divisions les formen els i les agents que patrullen la ciutat, la unitat canina, la Policia de Districte, i amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional.

  El dispositiu preveu actuar en casos en què sigui necessària la presència de més efectius per evitar, per exemple, ocupacions de l’espai públic per part d’un gran nombre de persones.

  Adaptat a cada districte i cada barri

  Amb la nova divisió de la Policia Municipal s’aconsegueix donar resposta a una de les reivindicacions veïnals més freqüents: augmentar la presència policial als barris. Les aportacions i suggeriments del veïnat han servit per anar millorant i adaptant la nova divisió a les necessitats de cada zona. És un model de projecte viu, en continu canvi i que seguirà creixent amb la participació de les associacions i entitats de veïns i de comerciants de la ciutat.

  Per complementar les habilitats dels efectius, dotar-los de més recursos i eines i amb l’objectiu de ser proactius i propers a la ciutadania, al llarg d’aquest mes de març els i les agents de la Policia de Districte han ampliat la seva formació en aspectes com:

  • Habilitats comunicatives i relacionals
  • Estratègies de negociació i mediació de conflictes
  • Gestió de la diversitat

  Reaccions de la ciutadania

  Amb les associacions de veïns i de comerciants es treballa ara de manera cohesionada, en què tothom participa d’aquest nou model i es crea una xarxa a Sabadell per la millora de la convivència en els diferents barris. Les reaccions de la ciutadania fins ara han estat satisfactòries i el veïnat es mostra disposat a continuar amb aquest model de col·laboració.

  El treball conjunt passa a ser molt més eficient i eficaç gràcies a la interacció amb el veïnat, coneixent de primera mà les diverses situacions de cada barri. En definitiva, des de Policia Municipal s’ha creat una xarxa de vinculació amb el veïnat per obtenir bons resultats i poder actuar de manera eficaç i efectiva.

  Categories Districtes, Espai públic , Policia Municipal Tags associacions de veïns, comerciants, seguretat ciutadana