PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

31
Agost
2020

S’inicia l’eixamplament de voreres al passeig dels Almogàvers amb l’objectiu d’afavorir la distància social i la seguretat dels vianants

Es tracta d’una de les ampliacions tàctiques de vorera previstes en el Pla Sabadell després de la COVID

S’inicia l’eixamplament de voreres al passeig dels Almogàvers amb l’objectiu d’afavorir la distància social i la seguretat dels vianants

Amb la voluntat de garantir al màxim el necessari distanciament social en context COVID, alhora que es fomenta  la circulació segura de vianants tot garantint la pacificació del trànsit rodat, avui han començat els treballs per eixamplar les voreres del passeig dels Almogàvers.

L’acció forma part del pla Sabadell, després de la COVID-19 i se suma, a més, a les mesures ja existents com ara els talls de vies que actualment es fa en caps de setmana i festius i a la senyalització per afavorir el distanciament social.

Tal i com assenyala l’alcaldessa Marta Farrés,

“aquest és un exemple que va néixer de la necessitat d’incorporar mesures de distanciament per la COVID però que també permet incrementar la dimensió dels espais d’estada i circulació de vianants. L’objectiu és donar una resposta a la situació actual, però també tenir una ciutat més accessible i feta a escala de les persones”.

 

Més espai per a vianants

Les obres de transformació de l’eix del sud de la ciutat, com és el passeig dels Almogàvers, entre l’avinguda de Barberà i el carrer de Velázquez, es durà a terme majoritàriament amb  pilones, pintura i mobiliari urbà (bancs i jardineres).

En concret, suposarà eliminar dos carrils de circulació, un per cada sentit, i desplaçar el carril de serveis de la vorera nord a la nova alineació. En aquest carril de serveis hi ha contenidors d’escombraries, reserves de càrrega i descàrrega i una parada de bus. Aquesta, s’executarà per mitjà de peces prefabricades de materials derivats de plàstic, i es desplaçarà, fins aquesta nova ubicació, la marquesina ja existent. Tot l’espai sobrant, serà la nova vorera tàctica, a continuació de la vorera nord del vial.

Amb aquesta actuació es cerca permetre la connexió amb un ampli corredor de vianants entre l’avinguda i la zona de serveis de la biblioteca del sud. Igualment permet la implantació amb distanciament dels serveis de restauració de la zona alliberant les voreres per als vianants, amb una longitud d’actuació d’uns 175 metres.