PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Maig
2022

S’inicien les obres per pacificar el carrer de Concha Espina, al sud

Els pròxims dies també es preveu engegar els treballs al ferm del pg. de Gaudí, a Sant Oleguer, als carrers de Sant Pius X, Fra Juníper Serra i Josep Miquel, a la Creu de Barberà, i també a la vorera del carrer de la Rosa

S’inicien les obres per pacificar el carrer de Concha Espina, al sud

L’Ajuntament de Sabadell continua amb les actuacions per millorar els espais públics de la ciutat. Durant el mes de maig, està previst l’inici de les obres per transformar el carrer de Concha Espina, al sud, en una zona de prioritat per a vianants que també millori la connexió entre els serveis i els equipaments de la zona. A banda, aquests dies continuen avançant a bon ritme els treballs de millora de ferms i voreres a diferents districtes de la ciutat.

El sud guanya un nou espai de 950 m2 accessible i segur

La transformació del carrer de Concha Espina en una zona de prioritat per a vianants permetrà guanyar nous espais de passeig i estada i potenciar alhora la presència de verd en una via que connecta diversos serveis i equipaments de la zona com són l’Institut Ribot i Serra, el CAP i el mercat. Els treballs compten amb un pressupost de 584.659,26 euros i un termini previst de 5 mesos.

Les obres, que portarà a terme l’empresa Bigas Grup, comportaran la pacificació del carrer Concha Espina, entre els carrers Pardo Bazan i Reis Catòlics. El carrer s’urbanitzarà en plataforma única, això és a un únic nivell, amb prioritat per a vianants. Així mateix, es reforçarà la il·luminació, s’ubicaran bancs i altres elements de mobiliari urbà i s’hi plantarà nou arbrat.

El projecte forma part de les actuacions del Fem Barri, per millorar els espais públics de tota la ciutat, i de l’estratègia Sabadell Més Verda, per potenciar la presència de verd arreu. Així mateix, la transformació del carrer de Concha Espina forma part de tot un conjunt d’actuacions a la zona sud. En aquest sentit, complementarà el projecte de nou Jardí del Sud per convertir l’espai situat davant la piscina municipal de Campoamor i l’Institut en un nou parc d’11.000m2. La iniciativa, que compta amb finançament dels fons FEDER, comportarà també l’ordenació de l’aparcament en superfície entre el mercat i el CAP i l’ampliació de l’oferta d’estacionament al carrer Diego de Almagro.

Reparació de ferms i voreres

D’altra banda, l’Ajuntament continua avançant al ritme previst en els treballs de millora de ferms i voreres a diferents districtes de la ciutat. Amb un pressupost de 900.000 euros, s’inclouen diferents actuacions amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat i millorar l’estat dels carrers.

Alhora que es continua treballant en els carrers de Sant Joan i de Dr. Puig, s’han finalitzat renovacions de ferms al districte 3 (carrers de Feliu Elies, Llaberia, Mulleres, Pedraforca, Cadí i d’Albarrasi), al districte 5 (Ramon Llull, Sant Sebastià i Maria Antònia Salvà).

Quant a voreres, han finalitzat els treballs als carrers de la República (entre els carrers de Narcís Giralt i de Sallarès i Pla) i al carrer de Jesús (tram comprès entre Les Valls i Sant Antoni).

La setmana vinent, està previst que la reparació de ferms continuï al pg. de Gaudí (tram comprès entre els carrers de Covadonga i de Villar), per després continuar al districte 6 a partir de la setmana del 16 de maig (Sant Pius X, Fra Juníper Serra i Josep Miquel).

Respecte a voreres, es preveu continuar treballant a la plaça d’Espanya, al carrer de Major i al carrer d’Oliver, alhora que iniciar les millores al carrer de la Rosa la mateixa setmana del 16 de maig.

La resta d’actuacions previstes de ferms inclouen els carrers Gibraltar, de la Vinya i las Navas a Can Puiggener, i el carrer de Colom al Centre. Els treballs de vorera també arribaran a trams de la carretera de Prats i de la carretera de Molins de Rei, als carrers de Bujaruelo i de Pardo Bazán.

La durada de les obres es pot veure afectada per la situació meteorològica. Durant el període d’obres, l’estacionament i l’accés als guals es poden veure afectats.

A mesura que els treballs avancin, s’informarà puntualment a veïns, comerços i serveis afectats. Consulteu el llistat de carrers per districte