PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Maig
2018

S’obre el període de preinscripció de programes de formació i inserció per a joves sense l’ESO

El Centre de Formació Cal Molins recull les sol·licituds per cursos de “Vendes, oficina i atenció al públic” , “Cuina i sala” i “Reparació i manteniment de vehicles”

S’obre el període de preinscripció de programes de formació i inserció per a joves sense l’ESO

Entre el 15 i el 26 de maig s’obre el període de preinscripció als Programes de Formació i Inserció per al curs 2018-2019 gestionats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell. Estan adreçats a joves de 16 a 21 anys que hagin deixat la Educació Secundaria Obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d’iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació.

Els programes tenen un any de durada i s’estructuren en mòduls de formació professional, formació general i accions de seguiment i orientació de l’alumnat. La formació es fa amb la col·laboració d'empreses del territori i inclou un període de pràctiques. L’objectiu és oferir eines als joves per retornar al sistema educatiu i facilitar també l’aprenentatge per accedir al mercat de treball.

Aquesta modalitat formativa que fins fa un temps es desenvolupava sota el nom de Programes de Qualificació Professional Inicial, inclou els habituals Plans de Transició al Treball (PTT), organitzats en col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament, i els Programes d’Iniciació Professional (PIP), que es podran cursar en instituts titularitat del Departament d’Ensenyament i en centres privats i establiments de formació autoritzats.

Cursos a Cal Molins

En el cas del Centre de Formació Cal Molins, dependent de l’Ajuntament de Sabadell, com a establiment de formació autoritzat, oferta els cursos “Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic” i “Auxiliar d’hoteleria: serveis de cuina i restauració”, ja aprovats. D’altra banda, pendent d’aprovació, preveu l’inici del curs “Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers”.

Les persones que hi estiguin interessades s’han d’adreçar al Centre de Formació Cal Molins (c. dels Calders, 32) per formalitzar les sol·licituds de preinscripció en horari de dilluns a divendres, al matí de 9 a 2, i de dilluns a dijous, a la tarda de 4 a 6. Se’ls donarà dia i hora per a una sessió informativa en què s'explicaran els continguts d'aquests cursos. Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 745 32 23 o consultar el web vaporllonch.cat.