PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Setembre
2019

S’obre el període de sol·licitud de cursos adreçats prioritàriament a persones en atur

Les peticions s’han de presentar al Centre de Formació Cal Molins

S’obre el període de sol·licitud de cursos adreçats prioritàriament a persones en atur

L’Ajuntament de Sabadell obre, a partir del dilluns 23 de setembre, el període d’informació i de presentació de sol·licituds de l'oferta de Formació Ocupacional per a l'any 2019-2020 aprovada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya. Aquestes accions formatives tenen la finalitat de millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de les persones.

La programació dels cursos de Formació Ocupacional inclou en la majoria de casos un període de pràctiques en una empresa perquè l’alumnat es familiaritzi amb un entorn de treball propi de l’ocupació o sector triat i augmenti les seves possibilitats de trobar una feina.

Els principals requisits per participar-hi són tenir edat laboral i estar prioritàriament a l’atur. En funció de cada curs també es necessari disposar d’un nivell d’estudis específic. La Formació Ocupacional és totalment subvencionada, pot tenir caràcter teòric i pràctic, de curta o de llarga durada, i pot incloure pràctiques en empreses. En cas de superar-la, s'expedeix un Certificat de Professionalitat de l'especialitat cursada.

L’oferta aprovada és: Activitats auxiliars de comerç; Activitats de venda; Anglès (A1), Anglès (A2); Confecció i publicació de pàgines web; Desenvolupament d'aplicacions amb tecnologia web; Gestió administrativa i financera del comerç internacional; Gestió comptable i auditoria; Gestió integrada de recursos humans; Gestió de màrqueting i comunicació; Manteniment de sistemes elèctrics i electrònics de vehicles; Operacions auxiliars de serveis administratius generals, i Operacions d'enregistrament i tractament de dades i documents. A més, d’aquesta oferta formativa, a Cal Molins també s’ha previst el curs Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials també adreçat a persones en atur.

El cursos presencials es desenvoluparan en la seva majoria en el Centre de Formació Cal Molins i s’iniciaran de manera esglaonada a partir de novembre de 2019. Més informació al web www.vaporllonch.cat o a les sessions informatives programes programades (trucant al 93 745 32 23 o omplint el formulari en línia).

Cal Molins, centre de referència

El Centre de Formació Cal Molins és un espai de referència per a les persones que volen millorar la seva qualificació professional. Per aquesta instal·lació municipal cada any es formen entorn a 1.000 persones. La forma presencial es complementa amb l’oferta de formació e-learning. Segons els últims resultats registrats el grau de satisfacció de l’alumnat va ser del 91% i la mitjana d’inserció laboral de l’alumnat que va assistir a alguna activitat formativa va ser del 61% en els casos dels projectes de formació professional.