PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Setembre
2016

Sabadell acollirà a l’octubre les 13es Jornades Científiques INMA sobre els efectes de la contaminació ambiental en la salut infantil

Les inscripcions, gratuïtes, ja estan obertes

Sabadell es convertirà els propers 27 i 28 d’octubre en el centre de l’anàlisi, el debat i l’intercanvi de coneixements sobre la relació entre la salut infantil i els contaminants ambientals. Serà durant la celebració de les 13es Jornades Científiques INMA (Infància i Medi Ambient), que tindran lloc a Fira Sabadell i que responen a diferents objectius: d’una banda avançar en el coneixement i investigació científics afavorint el contacte entre els professionals d’aquest àmbit i, d’altra, apropar ciència i societat. L’edició d’aquest any de les jornades científiques del Projecte INMA està organitzada per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, Airpharm (organització especialitzada en logística farmacèutica) i CIBERESP. Les inscripcions, gratuïtes, ja estan obertes.

INMA és un projecte d'investigació en el qual participen diferents grups de l’Estat per tal d'estudiar el paper dels contaminants ambientals més importants en l'aire, en l'aigua i en la dieta durant l'embaràs i el començament de la vida, així com els seus efectes en el creixement i el desenvolupament infantils. Per tal de portar a terme aquests estudis, els científics compten amb la implicació de nens/es, mares i pares del diferents indrets (les anomenades cohorts al projecte). A la cohort d’INMA-Sabadell hi participen com a voluntaris de recerca unes 740 famílies.

En aquest marc, a les Jornades Científiques de l’octubre, investigadors de tot l’Estat participaran en ponències i taules sobre diferents aspectes i camps d’estudi relacionats amb el binomi salut infantil-medi ambient. La llengua vehicular d’aquestes activitats, que són obertes a tothom, serà l’anglès.

D’altra banda, les Jornades han previst accions de caràcter més divulgatiu perquè les famílies participants a INMA i el públic en general puguin conèixer les línies d’investigació i resultats assolits així com transmetre també les seves inquietuds i preguntes.

Informació i inscripcions