PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  01
  Desembre
  2023

  Sabadell activa l’Operació Fred ampliant les places d’acollida nocturna per a dones

  Sabadell activa l’Operació Fred ampliant les places d’acollida nocturna per a dones

  L’Operació Fred a Sabadell, el dispositiu que atén persones sense sostre en cas de baixes temperatures està actiu des d’avui, divendres 1 desembre. La principal novetat és l’ampliació en cinc places, destinades a atendre dones, del centre d’acollida nocturn, gestionat per la Creu Roja, amb seu a un espai cedit per Aigües Sabadell. El dispositiu està coordinat per l’Ajuntament, Creu Roja i Càritas, en col·laboració amb Actuavallès, Ningú Sense Sostre i Aigües Sabadell.

  Avui s’ha presentat l’operatiu coordinat entre Ajuntament i entitats i la regidora d’Acció Social, Laura Pineda, ha comentat que

  “el dispositiu ens permet establir vincles amb les persones que viuen al carrer i emplaçar-les als diferents equipaments d’acollida de què disposa la ciutat”.

  En aquest sentit, Pineda ha destacat

  “la bona entesa amb les entitats i empreses i l’agraïment a les persones voluntàries que fan que aquesta atenció sigui possible”.

  L’avaluació de l’Operació Fred de l’any passat va reportar la necessitat d’un espai d’acollida nocturn per a dones. Aigües Sabadell va oferir habilitar la seva seu del carrer Concepció i a tal efecte ha realitzat obres que han consistit en construir lavabos amb dutxes per a dones i, a més, ha cedit dues habitacions on instal·lar un espai per a dormir i un altre per a fer els àpats i relacionar-se. Aquest espai té una capacitat per acollir 5 dones.

  El coordinador de la Creu Roja Sabadell, David Jové, explicava avui

  “la importància de seguir fent polítiques socials. Això ens permet ampliar places per a més persones, disposar enguany d’espais diferenciats per a dones i d’un espai relacional per a tothom. És una mostra més del compromís i la solidaritat amb la ciutat”.

  Des d’Aigües Sabadell, el seu director general, Xavier Cabanillas, ha expressat que

  “per Aigües Sabadell és tot un orgull poder participar en aquesta acció, que és cabdal per a la ciutat. Tenim un compromís amb la ciutat i amb les persones que més ho necessiten i per això ampliem els espais i millorem les condicions de l’equipament nocturn”.

  Pilar Taché, de Càritas Sabadell, ha explicat que

  “aquest és un repte per a totes les entitats que en formem part. També vull agrair a les persones voluntàries que fan possible que cada dia puguem atendre a qui ho necessita i que faciliten poder donar cobertura durant tot l’any”.

  Operació Fred

  El protocol de l’Operació Fred activarà els seus recursos quan es prevegin temperatures baixes i en dos nivells: quan el termòmetre oscil·li entre els 2 i 4 graus, s’activarà el nivell 1, és a dir, de sortida de vehicles d’emergència social per la ciutat, detectant i atenent persones que visquin al carrer o en espais no adequats. Amb temperatures inferiors a 2 graus, es passaria a nivell 2 i s’obririen els espais d’acollida, tant en horari nocturn com diürn. 

  Durant la campanya passada es van efectuar 11 intervencions per activació del nivell 1 i 18 per activació del nivell 2. En total van ser 35 les persones ateses durant la vigència de l’operació.

  L’Operació Fred implica l’actuació en xarxa entre diferents serveis municipals i entitats d’atenció a persones sense llar. En aquest sentit, és Policia Municipal qui alerta sobre les previsions meteorològiques i la necessitat d’activar les actuacions i el servei d’Acció Social qui centralitza la informació dels ciutadans i ciutadanes amb necessitat de ser atesos i manté una coordinació permanent amb Creu Roja, Càritas, Actuavallès i Ningú Sense Sostre. Si les persones són ateses o s’adrecen directament a aquestes entitats o a altres de la ciutat, s’informa i s’inclouen posteriorment a la llista centralitzada per Acció Social.

  Durant tot l’hivern, Creu Roja, Actua Vallès i Ningú Sense Sostre mantindran les sortides setmanals per la ciutat per atendre les persones sense llar. En el cas que les temperatures oscil·lessin entre 2 i 4 graus, s’activaria el nivell 1 del protocol de l’Operació Fred, que comporta el recorregut de la Unitat d’Emergència Social (UES) de Creu Roja com també dels vehicles d’Actuavallès i Ningú Sense Sostre per facilitar sopar calent i mantes a aquests ciutadans i ciutadanes.

  Espais d’acollida

  Si la previsió apuntés a temperatures per sota dels 2 graus, s’activaria el nivell 2 del protocol, que implica l’obertura de diversos dispositius d’acollida. En aquest cas, les persones sense sostre podran accedir per fer nit al centre  gestionat per Creu Roja, que compta, després de l’ampliació, amb 20 places. En aquest espai, a més de lloc per dormir s’hi podran dutxar, sopar i esmorzar. També es podran derivar persones a pensions o al Centre d’Emergències. Aquests serveis s’adrecen a ciutadans i ciutadanes que es trobin a Sabadell sense un lloc per dormir ni recursos per resoldre la situació de vulnerabilitat extrema.

  Així mateix, es mantindran les sortides de vehicles per derivar les persones sense sostre als espais d’acollida. En cas que no vulguin anar a passar la nit a un dels recursos existents, se’ls donarà una manta i sopar calent.

  D’altra banda, en nivell 2 del protocol, Càritas obrirà l’espai d’acollida diürna del carrer de Duran i Sors. L’horari d’atenció serà de 8.30 a 17 h. Podrà acollir fins a 25 persones i se’ls oferirà servei de dutxa, esmorzar, roba neta, acompanyament, dinar i berenar.

  Col·laboració ciutadana

  En relació amb l’Operació Fred, des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana per poder arribar a tothom que necessiti atenció. En cas de detectar persones que passin la nit al carrer, sense atenció, es demana avisar la Policia Municipal (tel. 900 112 092) per tal d’actuar.

   

  Categories Sabadell 2030, Serveis socials Tags ActuaVallès, Aigües de Sabadell, càritas, Creu Roja Sabadell, Ningú sense sostre