PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  21
  Juny
  2019

  Sabadell activa un dispositiu especial de prevenció, seguretat i neteja per a la revetlla de Sant Joan

  S’habilitarà un servei especial de recollida de residus per diumenge i la nit del 24 es doblaran els efectius de la Policia Local respecte de la revetlla de l’any passat

  Sabadell activa un dispositiu especial de prevenció, seguretat i neteja per a la revetlla de Sant Joan

  Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, Sabadell activarà un dispositiu especial amb accions en diferents àmbits. Entre les accions, la Policia Local reforçarà la presència d’efectius tant durant el dia com la nit de diumenge, s’habilitarà el servei especial de recollida de residus i neteja i es garantirà la coordinació entre els diferents serveis municipals i altres com els Bombers de la Generalitat. L’objectiu és vetllar per la seguretat i reduir al màxim les situacions de risc.

  El conjunt de mesures que es posaran en marxa s’han abordat aquest mati en el transcurs d’una mesa de coordinació a la qual han assistit el regidor de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez; l’intendent major de la Policia Municipal de Sabadell, Joan Antoni Quesada; el cap territorial de Bombers de la Generalitat, Héctor Serrat; el representant de l’ADF, Juanma Jaime, i altres responsables de serveis municipals.

  Després de la trobada i respecte del dispositiu, Jesús Rodríguez ha comentat que

  hem analitzat els riscos i enguany disposarem de més recursos per facilitar que tothom pugui gaudir de la revetlla amb la màxima tranquil·litat.

  Així mateix, Rodríguez ha demanat la implicació de la ciutadania per seguir les normes de seguretat i prevenció.

  Apel·lem la responsabilitat. És un dia de festa per gaudir-ne, però amb seguretat,

  ha afegit.

  Més policia

  Per a la nit de Sant Joan, un total de 10 patrulles recorreran la ciutat, doblant així el nombre d’efectius respecte de la revetlla de l’any anterior. Així mateix, durant el matí també es reforçaran el nombre d’efectius policials.

  Els efectius faran tasques de prevenció i actuació a les diferents zones, com també recorreran les diverses fogueres i revetlles. Enguany hi ha 5 fogueres autoritzades (a la rda. de Santa Maria, pl. del Treball, pl. de la Creu Alta, c. de les Palmeres i c. de les Magnòlies) i dos peveters (a la pl. de Triana i al carrer de Viladomat).

  Precisament en relació amb les fogueres, després de la revetlla Bombers farà un recorregut per comprovar que s’hagin apagat correctament.

  Barbacoes precintades

  Enguany la revetlla de Sant Joan coincideix amb un episodi d’alt risc d’incendi forestal. En aquest marc, es recorda especialment a la ciutadania la prohibició de fer foc a tots els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta, sense l’autorització expressa de la Generalitat.

  Així mateix, i en relació amb la revetlla de Sant Joan, el diumenge es precintaran les zones de barbacoa de Sant Julià i Jonqueres. La desactivació del precinte es decidirà en funció de les previsions meteorològiques i dels avisos que es rebin per part de les autoritats pertinents.

  D’altra banda, amb motiu de la revetlla, a Sabadell s’ha activat en fase de prealerta el Pla de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) que comporta la Comunicació al Centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya (CECAT) i als membres del Comitè d’Emergències o responsables municipals que es determinin així com el seguiment i valoració de les situacions i l’adopció de les mesures preventives adients per minimitzar riscos.

  Dispositiu especial de recollida de residus i neteja viària

  Tenint en compte que enguany la revetlla coincideix amb diumenge, dia en què no hi ha servei, s’habilitarà un servei especial de recollida per tal de minimitzar els riscos inherents a aquesta festivitat.

  • Servei especial de recollida diumenge 23:
   • Recollida de contenidors de paper i cartró a tota la ciutat
   • Recollida de contenidors de la fracció de rebuig a diferents zones de la ciutat, així com de contenidors propers a les fogueres autoritzades
  • Dispositiu de neteja i escombrat posterior a la revetlla el dilluns 24 que consistirà en actuacions de neteja a:
   • L’espai de les revetlles amb tres unitats de neteja (vehicle i 2 persones)
   • Les fogueres, amb la retirada de restes i neteja de la zona
   • Zones verdes i places: 11 unitats d’escombrat manual i suport de miniescombradora a les places
   • Escombrat manual de reforç generalitzat, format per 25 unitats d’escombrat, una miniescombradora i una hidronetejadora

  Consells de seguretat

  La Policia municipal recorda una sèrie de consells per tal de gaudir de la celebració de forma segura. Així, les recomanacions fan referència als aspectes que cal tenir en compte en l’àmbit tant de la pirotècnia, com en els temes més vinculats directament amb el foc, com són les fogueres o els correfocs.

  Per exemple, es destaca, entre d’altres, la importància de comprar els productes pirotècnics en establiments autoritzats, no subjectar els petards amb les mans o no manipular-los.

  En el cas de les fogueres, es recorda que no es poden fer fogueres sense tenir l’autorització corresponent i la prohibició de fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, tant si estan poblats d’espècies arbòries com si no i a la franja de 500 metres que els envolta.

  Consells

  Seguretat del trànsit

  D’altra banda, també es vol fer un èmfasi especial en la seguretat del trànsit orientat a extremar les mesures de seguretat, ja que és una data en què es produeixen nombroses sortides amb vehicles privats i és per això que es recorden algunes qüestions a tenir en compte com la importància de descansar cada dues hores en desplaçaments llargs, intentar evitar les hores punta i, especialment, el perill de la conducció sota els efectes de les drogues o l’alcohol.

  Més informació

  Categories Policia Municipal, Transició Ecològica Tags dispositiu de seguretat, Policia Local, residus, Sant Joan