PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Juliol
2014

Sabadell acull dos cursos de la 15a Escola d’Estiu del Voluntariat

Sabadell és una de les seus on es durà a terme la formació presencial

Sabadell és una de les seus on es durà a terme la formació presencial dins el marc de la 15à Escola d’Estiu del Voluntariat, que organitza el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Els cursos i tallers es van inaugurar ahir en un acte que es va dur a terme a la Casa de Mar, a Barcelona, amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

A l’acte va assistir la regidora de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Sabadell, Anna Carrasco, qui va assenyalar la importància de prendre part en aquesta escola de formació a l’abast de tothom:

Els cursos que oferim des de Sabadell volen potenciar, d’una banda, el coneixement de les eines que permeten tenir pautes d’actuació a les entitats i als professionals, i d’una altra banda, volen posar sobre la taula totes les inquietuds dels voluntaris per valorar fins a quin punt s’han d’establir vincles afectius amb els usuaris. Cada cop hi ha més gent que vol fer de voluntari i per això des de l’Ajuntament posem l’accent en el foment i la formació de persones voluntàries amb tot un seguit de cursos i projectes vinculats.

Així mateix, la regidora, ha subratllat que

els voluntaris i voluntàries, juntament amb les entitats són fonamentals per al creixement de Sabadell i la seva consolidació com a ciutat de valors i convivència.

La quinzena escola d’estiu s’adreça a les persones voluntàries, als coordinadors/es de voluntariat i als dirigents de les entitats sense ànim de lucre, si bé hi ha una oferta de cursos d’iniciació oberta a la ciutadania en general.

La formació la porten a terme les escoles del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i altres entitats especialitzades. L’edició d’enguany consta de cursos presencials en diverses ciutats catalanes, tallers a la ciutat de Barcelona i cursos i seminaris en línia que potencien l'oferta formativa de la Generalitat amb motiu de la Capitalitat Europea del Voluntariat de Barcelona l'any 2014 i que renoven a fons el format de les edicions anteriors.

Els cursos presencials és realitzen a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Sabadell i Tortosa, els dies 4 i 5 de juliol i 19 i 20 de setembre. En concret a Sabadell es duran a terme dos cursos: al juliol La transparència a les organitzacions, adreçat bàsicament a les persones dirigents de les entitats i al setembre Com gestionar el vincle afectiu amb els usuaris adreçat als voluntaris i voluntàries.