PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Maig
2014

Sabadell acull la celebració a Catalunya del Dia Mundial de les Malalties Inflamatòries Intestinals (MII)

L’objectiu de les activitats és de conscienciar la població sobre aquestes patologies i sobre com afecten la qualitat de vida dels pacients.

Sabadell s’ha convertit aquest matí en la seu de les activitats per commemorar el Dia Mundial de les Malalties Inflamatòries Intestinals (MII) a Catalunya, que aquest any té com a lema: ‘No puc esperar! – Volem millorar la qualitat de vida dels malalts de Crohn i colitis ulcerosa’.

Els actes han començat a 11.15 h del matí, al Casal Pere Quart, on han tingut lloc xerrades sobre aquestes malalties, en les quals s’han presentat iniciatives per ajudar els pacients que les pateixen.

Ja a partir de les 12.15 h, s’han dut a terme activitats lúdiques a la plaça del Doctor. Robert per donar visibilitat a les Malalties Inflamatòries Intestinals.

Entre les accions que s’han fet destaca, per exemple, una que consistia en escriure #nopucesperar en globus i fer la cua per enganxar-los a un bany Polyclin, ubicat al centre de la plaça de manera simbòlica, per escenificar que els pacients no poden esperar per anar al lavabo. L'objectiu ha estat conscienciar a la ciutadania de la importància que té aquesta campanya per als malalts de Crohn i Colitis ulcerosa i com amb la col·laboració de tots podem millorar la qualitat de vida de les persones.

Les activitats les ha organitzat el Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECU) i l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU), amb la col·laboració d’Otsuka Pharmaceutical, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre aquestes patologies i sobre com afecten la qualitat de vida dels pacients.

No Puc Esperar a Sabadell

Sabadell es va convertir el passat dia 14 en la segona ciutat catalana –i en la primera de la província de Barcelona– que s’adhereix a aquest projecte destinat a totes les persones que, a causa de la malaltia inflamatòria intestinal, poden necessitar utilitzar urgentment un lavabo. La campanya s’ha ampliat a altres grups de pacients, també amb un problema de salut no contagiós, com els pacients ostomitzats, pacients colectomitzats i pacients intervinguts de càncer de recte.

L’adhesió a la campanya per part de les associacions de comerciants i d’hostaleria de Sabadell significa que alguns dels seus establiments associats permetran als portadors de la targeta autoritzada No puc esperar! la utilització gratuïta dels seus lavabos.

L’Ajuntament de Sabadell va presentar el projecte No puc esperar!, de la mà de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i de l’Hospital de Sabadell.

Les Malalties Inflamatòries Intestinals (MII)

Catalunya és una de les zones d’Espanya amb més incidència de la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa, dues malalties cròniques de les quals se’n diagnostiquen, de manera conjunta, uns 2.000 casos nous a Espanya, i la incidència de les quals va en augment en els darrers anys, sobretot en menors d’edat.