PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Gener
2017

Sabadell, adherit a la campanya “Cap nen sense caramels”

Més de 130 ajuntaments hi estan compromesos

L’Ajuntament de Sabadell continua adherit a la campanya “Cap nen sense caramells”, promoguda per l’Associació Celíacs de Catalunya i adreçada a tots els ajuntaments del país. Amb aquesta iniciativa, es pretén que tots els infants puguin gaudir d'una festa tan entranyable com la Cavalcada de Reis, així com de la resta de festes populars que es celebren durant l'any.

Per tal de garantir i facilitar aquesta tasca, l'associació facilita als ajuntaments el directori de tots els fabricants que elaboren caramels sense gluten, però són els consistoris els qui els contacten directament.

La campanya va començar el 2007 i ara hi ha 130 ajuntaments adherits, la majoria dels quals del Principat de Catalunya, però també hi ha els de València, Palma, Eivissa, Ciutadella i, fora dels Països Catalans, Valladolid.

La celiaquia

S'estima que un 7% de la població pot estar afectada per patologies relacionades amb la ingesta de gluten, dels quals el 85% no està diagnosticat. La celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune, de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten i que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim. Afecta, per tant, la capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. La prevalença de la celiaquia és situa entre un 1% - 2% de la població.  D'altra banda, la sensibilitat al gluten no celíaca, amb una prevalença del 6% de la població, es diagnostica en pacients en els quals hi ha evidència que la patologia que pateixen és causada per la ingesta de gluten, però se'ls ha descartat prèviament que siguin celíacs o que tinguin al·lèrgia als cereals.

L’Associació Celíacs de Catalunya representa els 75.000 celíacs i els 450.000 sensibles al gluten que s’estima que hi ha a Catalunya. Un 60% dels socis de l’Associació són infants.