PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Març
2021

Sabadell, Badia, Castellar i Cerdanyola s’alien per qualificar professionals i incrementar la competitivitat de les empreses dedicades als majors de 55 anys

Els municipis treballaran conjuntament en el marc del nou programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona

Sabadell, Badia, Castellar i Cerdanyola s’alien per qualificar professionals i incrementar la competitivitat de les empreses dedicades als majors de 55 anys

Els ajuntaments de Sabadell, Badia del Vallès, Castellar del Vallès i Cerdanyola del Vallès s’uneixen per desenvolupar el nou projecte Activa Vallès +55 que promourà l’ocupació de qualitat i la competitivitat de les empreses que treballen en serveis o productes adreçats a les persones majors de 55 anys. Activa Vallès +55 és una iniciativa finançada per la Diputació de Barcelona, que hi aportarà més de 600.000 euros en el marc del  programa Treball, Talent i Tecnologia, que promou el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. A més, Activa Vallès +55 també fomentarà la cooperació territorial i la creació de nous serveis i productes tecnològics.

L’àmbit triat per portar a terme el projecte respon al seu potencial de creixement i per donar resposta a un índex d’envelliment de la població que va en ascens. Alhora, al territori format per aquests quatre municipis destaca l’existència d’un important volum d’empreses i agents, com ara universitats o centres de recerca, dedicats a oferir productes i serveis a persones amb una edat superior als 55 anys. A més, a tot l’àmbit conflueixen projectes estratègics entorn aquest sector.

Avui han presentat Activa Vallès +55 l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; l’alcaldessa de Badia del Vallès i diputada presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor; l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez; i alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón.

En paraules de l’alcaldessa de Sabadell,

aquest és un projecte amb diversos valors: vol potenciar l’ocupació però també millorar la qualitat de l’ocupació que genera aquest sector, que normalment és un sector molt feminitzat i en ocasions lligat a treball en precari. I ho farà tot analitzant la situació, veient què és necessita, on estan les oportunitats i  partir d’aquí actuant. També té la capacitat de sumar talents i el treball entre institucions i és un projecte que tindrà en la tecnologia un dels eixos de treball.

Farrés afegeix que es tracta d’una iniciativa que, davant la situació generada per la pandèmia,

posarà en marxa tot un engranatge per afavorir l’activitat econòmica a la comarca, la competitivitat, la feina de qualitat i que, en definitiva, portarà riquesa al territori i una millora dels serveis que rep la ciutadania. Parlem d’un projecte molt necessari, que ens farà avançar i que ens farà més fàcil la recuperació.

Diverses accions

 El període d’execució del projecte serà de dos anys i s’hi portaran a terme accions de promoció de l’ocupació i de reactivació econòmica, basades en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones, les empreses i les institucions.

Entre les primeres actuacions s’analitzarà la cadena de valor de serveis i productes per a  sèniors dins el territori  per identificar reptes estratègics i propostes d’actuacions, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses i fer partícip el teixit socioeconòmic tot fomentant la col·laboració publicoprivada i entre institucions. Així, s’establiran i reforçaran les aliances entre ajuntaments i altres agents públics i privats per desenvolupar una estratègia comuna que impulsi les ocupacions tecnològiques.

També es preveuen accions de reciclatge i assessorament a professionals i per disminuir la bretxa tecnològica i incrementar les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades.  

Finalment, el programa impulsarà la competitivitat de les empreses minimitzant l’impacte de la crisi i acompanyant-les en el procés de digitalització i redefinició dels seus models de negoci. 

El projecte Activa Vallès +55 preveu així mateix crear un laboratoris d’idees  i trobades entre persones consumidores i desenvolupadores de tecnologia que derivi en el prototipatge i testeig de serveis i solucions tecnològiques per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 55 anys.