PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Febrer
2016

Sabadell celebra el Carnaval amb una gran quantitat d'activitats

Sabadell celebra el Carnaval amb una gran quantitat d'activitats

El programa del Carnaval 2016 inclou un nombrós conjunt d’activitats adreçades especialment al públic familiar i infantil, en les quals es preveu un augment de participació. Enguany el cartell de Carnaval és obra de del jove dissenyador local Martí Madaula Esquirol, guanyador del concurs de cartells.

Al programa s’hi han incorporat noves activitats. El divendres 5, a 2/4 de 6 de la tarda, a la pl. del Dr. Robert es farà un concurs de disfresses infantils per a grups, en el qual s’ha convidat les escoles de la ciutat a participar-hi i en què es lliurarà un premi al grup guanyador. També és novetat l’arribada del rei Carnestoltes infantil, que farà un pregó adreçat al públic infantil assistent.

El dissabte 6, a 2/4 de 6 de la tarda, a la pl. del Dr. Robert, hi haurà un taller de màscares a càrrec del grup Somnis de Colors i el 5è Concurs de Disfresses Infantil (de 3 a 12 anys). A 2/4 de 7, actuarà el pallasso Perico Nas de Mico i, a continuació, es lliuraran premis del Concurs de Disfresses, en el qual col·laboren diversos comerços de la ciutat.

Com a novetat important al programa de Carnaval d’aquest any, el dissabte 6, a les 10 del vespre, començarà el ball de Carnaval, a càrrec del grup Tyto Alba (Jaume Ibars) Rumba fusió. En el transcurs del ball tindrà lloc el 1r Concurs de Disfresses per a Adults, dotat de premis en metàl·lic i vals de compra obsequi. A partir de les 9 del vespre, hi haurà servei de venda de begudes, entrepans i de la tradicional sopa de Carnaval, la Catxarruta, al Bar de la Disbauxa. A les 11 de la nit el rei Carnestoltes adreçarà un pregó als assistents des del balcó de l’Ajuntament de la pl. del Doctor Robert.

El diumenge 7, a les 12 del migdia, tindrà lloc el tradicional Ball de Gitanes del Vallès, que aquest any canvia d’ubicació i es farà a la pl. del Doctor Robert. En edició s’ha convidat el Ball de Gitanes de Castellar del Vallès, que, junt amb l’Esbart Sabadell Dansaire, oferiran dues versions diferents d’aquest tradicional ball. L’altra novetat és el taller de danses tradicionals i del Ball de Gitanes, obert al públic de totes les edats, i es convidarà al final a tothom a participar-hi junt amb els dansaires a la desfilada de sortida del ball. La Cobla Sabadell s’encarregarà de l’acompanyament musical.

Rua

En aquesta edició, a més de les noves activitats festives incorporades al programa al voltant del Carnaval, destaca la rua de la ciutat per la seva participació, la qualitat i per la quantitat de públic que atrau. Enguany la inscripció és de 26 comparses –16 són Sabadell, 5 de Montcada i Reixac, 2 de Sant Quirze del Vallès, 2 de Barcelona i 1 de Polinyà–, 18 carrosses i 1.800 participants. La cita amb la rua de la ciutat és el diumenge 7 de febrer, a les 5 de la tarda, al carrer de Francesc Layret. Continuarà per la ctra. de Prats de Lluçanès, pl. de la Creu Alta, av. de l’Onze de Setembre, pl. de l’Alcalde Marcet, via de Massagué, pl. de l’Àngel, pg. de Manresa, pg. de la Plaça Major, pl. del Doctor Robert, Rambla i acabarà a la cruïlla amb la Gran Via. Un cop finalitzada la rua, el jurat escollirà els guanyadors i es lliuraran els premis als participants amb el millor vestuari, escenografia, so, coreografia i implicació amb el públic. Als guanyadors de les millors carrosses i comparses es repartirà un total de 3.800 euros, 6 pernils i 3 xoriços.

Un cop acabada la rua, a les 7 de la tarda, a la pl. del Dr. Robert hi haurà el ball de fi de festa amb el grup Ovella Xao. I a les 8 del vespre el rei Carnestoltes farà públic els guanyadors de la rua. A 2/4 de 9 del vespre, al Racó del Campanar, tindrà lloc el pregó de la Vella Quaresma, la baixada dels Àngels del campanar de Sant Fèlix i la crema del rei Carnestoltes.

El Carnaval de Sabadell 2016 l’organitza el Grup Disbauxa amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell i de les empreses Smatsa, Daunis SA, SBD Immobles, TUS, Disnova, EBNAssessors, Brunet Publicitat, Comerç Centre, com també amb la col·laboració del Museu del Gas, l’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont i de diversos comerços de la ciutat. També s’espera el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Carnaval a les escoles

Aquests dies són moltes les escoles de Sabadell que estan portant a terme activitats especials relacionades amb el Carnestoltes. Les propostes són molt variades i combinen aspectes lúdics amb altres de més acadèmics, com, per exemple, el seguiment de les tradicions o el treball a l’aula de plàstica per a la confecció de les disfresses i elements decoratius.

La celebració es porta a terme de forma diferent segons els centres. N’hi ha que fan activitats especials durant la setmana. Altres celebren una festa al pati, amb la col·laboració d’un grup d’animació o amb la participació activa de les associacions de mares i pares. En molts casos, els centres opten per sortir al carrer i han organitzat diferents rues als barris respectius.

A banda de gaudir d’un acte festiu, amb la celebració del Carnestoltes els centres assoleixen altres objectius com el foment dels lligams i la convivència entre tots els membres de la comunitat educativa i l’apropament i obertura de les escoles al barri, així com l’assoliment de diverses competències per part dels alumnes mitjançant la realització de les activitats programades.

Podeu veure totes les rues de Carnestoltes de les escoles i entitats de lleure aquí:

El Carnaval als barris

 • El dijous 4 de febrer, l’Associació Veïnal de la Creu Alta, la Coordinadora Jove de la Creu Alta i Llamps i Trons celebraran el Dijous Gras amb una botifarrada a la plaça de la Creu Alta, a 2/4 de 5 de la tarda.
 • El divendres 5 de febrer, al barri de les Termes, hi haurà una rua. Sortirà de la pl. de les Termes a 2/4 de 6 de la tarda, seguirà pel pg. del Dos de Maig, pg. dels Almogàvers, av. de Barberà, pg. de Rubió i Ors, rda. de Santa Maria, pg. dels Almogàvers, pg. del Dos de Maig i pl. de les Termes, on faran un ball infantil cap a 2/4 de 7 de la tarda.
 • El dissabte 6 de febrer, sis entitats organitzen rues i festes. Són les següents:
  • L’Associació de Veïnal de la Creu Alta, la Coordinadora Jove de la Creu Alta i Llamps i Trons organitzen una rua per la Creu Alta. Es concentraran a les 4 de la tarda a l’aparcament del c. de Pi i Margall. La rua començarà a 2/4 de 5 de la tarda i seguirà pel c. de la Riera Baixa, pl. de la Creu Alta, c. de Montllor i Pujal, c. del Pintor Vila Cinca, c. del Canonge Joncar, c. de la Baronia, c. de Batllevell i el parc del Taulí. Parc on, entre les 5 i 2/4 de 7 de la tarda cremaran el ninot del Carnestoltes i hi haurà animació musical infantil. Es preveu que hi participaran, aproximadament, 490 persones.
  • Al barri de Can Rull la rua sortirà del c. de Sant Isidor cantonada amb l’av. de Lluís Companys (porta del Centre Cívic de Can Rull) fins a la via Alexandra. Seguirà pel c. de Demòstenes, c. de Corneli Nepos, c. de Sòcrates, c. de Juvenal, c. de Sant Isidor, c. dels Fatxendes, c. de Sant Isidor, av. de Lluís Companys i acabarà al punt de trobada cap a les 7 de la tarda. Aleshores tindrà lloc el pregó i la crema de Carnestoltes justament darrere el Centre Cívic. L’assistència prevista és de 200 persones.
  • Al barri de Gràcia, la rua sortirà a les 5 de la tarda de la pl. del Treball i continuarà pel c. de Permanyer, c. de Viladomat, c. d’Ausiàs Marc, c. de Sant Ferran i pl. del Treball, on es repartirà xocolata desfeta i hi haurà un concurs de comparses, cap a les 6 de la tarda. S’hi preveuen unes 400 persones.
  • L’AV de Torre-romeu organitza una rua que sortirà a les 6 de la tarda de la pl. de Karl Marx i passarà pel c. del Flamicell, c. del Segre, c. de la Noguera Pallaresa, rda. de l’Ebre, c. de Sau, c. de l’Anoia, pl. de la Garona, c. de Sau i arribarà a la pl. de Cristóbal Ramos, on es farà el ball de Carnaval entre les 7 de la tarda i les 8 del vespre. Es preveu que hi assistiran 150 persones.
  • L’AV de la Plana del Pintor, el Club de Jubilats, la Comissió Festa Major, la Comissió de Carnaval i els Amics de la Plana del Pintor organitzen una rua pel barri de la Plana del Pintor. Sortirà del c. de les Magnòlies i passarà pel c. dels Balcans, c. d’Himalàia, c. de Vinhamala, rda. de Collsalarca, c. d’Arousa, per ajuntar-se amb les comparses de Ca n’Oriac i el Torrent del capellà i acabar al local social de l’AV Caucas. Llavors faran el pregó i la crema del Carnestoltes, a 2/4 de 9 del vespre, i ball a la seu de l’Associació, a 2/4 d’11 de la nit, amb l’orquestra Havana Ban. Es preveu que hi assistiran unes 170 persones.
  • L’Associació de Veïns del Torrent del Capellà es concentrarà a la pl. de les Hortènsies a 2/4 de 5 de la tarda. La rua seguirà pel c. de les Gardènies, c. dels Clavells i c. d’Arousa i s’ajuntarà amb les comparses de Ca n’Oriac i de la Plana del Pintor. Aproximadament hi participaran unes 60 persones.
  • L’AV de Ca n’Oriac es trobaran a les 5 de la tarda al c. d’Arousa (Centre Cívic) i, juntament amb ciutadans de la Plana del Pintor i del Torrent del Capellà que prèviament hauran fet el seu recorregut, faran conjuntament una rua pel c. de Balaguer, av. de Matadepera cruïlla amb la rda. de la Roureda, rda. de Collsalarca, c. d’Arousa i tornaran al Centre Cívic. Es preveu que hi assistiran unes 170 persones.
 • El dissabte 13 de febrer, la Comissió de Festes del Poblenou es trobarà a l’Escola Juan Ramón Jiménez cap a 2/4 de 5 de la tarda. La rua seguirà pel c. del Claustre, c. de Núria, c. del Collell, av. de Polinyà, c. de la Cisa, c. de Bellmunt, c. de Queralt, c. del Corredor, c. del Miracle, c. de la Fontcalda, c. de Begoña, av. de Polinyà i acabarà al punt de sortida cap a 2/4 de 6 de la tarda, on tenen previst fer una xocolatada infantil i, a les 11 de la nit, tindrà lloc un gran ball de Carnaval al gimnàs de l’escola, amb una assistència prevista d’unes 100 persones.

El Carnaval als mercats

Mercat Central. El dissabte 6, a les 11 del matí, hi haurà un concurs infantil de disfresses (de 3 a 13 anys). Els fulls d'inscripció es poden trobar al punt d'informació del Mercat o al web del mercat. Regalen 3 càmeres Go-Pro als primers classificats.

Mercat de la Creu Alta. El dissabte 6 a les parades es disfressaran. Els clients podran votar la millor parada presentant un tiquet de compra al punt d'informació fins al dimarts 9. Entre els participants es sortejaran 6 premis en vals de compra de 50 € cadascun. El sorteig es farà el dia 12 de febrer, a les 6 de la tarda.

Mercat dels Merinals. A les parades es disfressaran de troglodites.