PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
abril
2022

La 26ena edició del Dia Internacional de la Dansa arriba aquest cap de setmana a la ciutat

La Taula sectorial de Cultura de Dansa ha pres el relleu a l’Esbart

La 26ena edició del Dia Internacional de la Dansa arriba aquest cap de setmana a la ciutat

El 29 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa. Aquest any, la Taula sectorial de Cultura de Dansa, formada per les escoles de dansa i les entitats Petit Món, Biart i Contemporània, es fa càrrec de la celebració, agafant així el relleu a l’Esbart Dansaire, qui ha organitzat la mostra en els últims 25 anys. Aquesta edició destaca l’aposta per companyies locals professionals, acollides en residència a l’Estruch. Durant tot el cap de setmana, a Sabadell es duran a terme diverses mostres i coreografies.

La celebració començarà aquest divendres 29 amb diferents mostres de barra de dansa clàssica a càrrec d’alumnat. Aquestes mostres tindran lloc davant de l’escola de dansa Kmy Studio (c. de Sant Pere, 7), en vàries sessions:

  • 17:45 h a 18.30 h Nivell inicial de 6 a 9 anys
  • 18.30 h a 19.30 h Nivell avançat a partir de 13 anys
  • 19.30 h a 20.30 h Nivell intermig de 10 a 12 anys

L’endemà, el dissabte 30, continuaran aquestes mostres de dansa clàssica davant l’escola de dansa Na Marta (c. de Jovellanos, 91-93), també en diversos torns:

  • 10 h a 10.55 h Nivell inicial
  • 11 h a 11.55 h Nivell intermig
  • 12 h a 12.55 h Nivell avançat

Per participar en aquestes mostres, cal inscriure’s prèviament a didsabadellmail.com.

El dia 30 d’abril, a les 20 h, tindran lloc les actuacions de Travessia Còsmica, de Gisela Creus, i La bufanda, d’Oriol Roca. La primera és una peça de dansa que forma part del procés de recerca i creació del llenguatge i la poètica de la dansa. La peça, duta a terme per Gisela Creus, compta amb la col·laboració d’artistes en residència a l’Estruch, nunArt Creacions i Sala Albert Camus de Menorca. Per la seva banda, La bufanda és un espectacle de dansa i teatre que combina la paraula i el moviment per explicar una història que té com a protagonista en Jess.

Finalment, el diumenge 1 de maig, d’11 a 14 h, es presentaran a la plaça del Doctor Robert coreografies de diversos estils de dansa a càrrec d’escoles i associacions de la ciutat. També es realitzarà la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa, a càrrec de l’Esbart Sabadell Dansaire.