PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
abril
2016

Sabadell celebra la setena Jornada de portes obertes als centres de culte

Un total de 4 centres de culte de la ciutat (catòlics, musulmans, evangèlics i testimonis de Jehovà) obriran les seves portes el proper dissabte, 16 d’abril, en el marc de la VII Jornada de portes obertes als centres de culte,que preveu tot un programa d’actes interreligiosos durant la setmana de l’11 al 16 d’abril i un darrer acte el 20 de maig.

Per poder visitar els diferents centres de culte s’ha organitzat una visita guiada en autocar prevista entre les 15:30 i les 20:30 hores. Per participar, cal confirmar assistència trucant al 93.745.19.53 fins al 14 d'abril, o bé per mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (places limitades).

Amb l’organització d’aquesta jornada, i per setè any consecutiu, es vol visualitzar la tasca espiritual i social que es fa dia a dia des de les comunitats religioses i promoure el coneixement i el respecte mutu entre comunitats.

La jornada, organitzada per l'Ajuntament i la Taula de Creences i Conviccions, compta també amb el suport de la Direcció d'Afers Religiosos de la Generalitat i amb el suport per primera vegada, en aquesta setena edició, d'entitats culturals i socials afavorint la creació de vincles, el coneixement mutu i la superació de prejudicis en benefici de la construcció col·lectiva i comunitària de la convivència.

Hospitalitat

Enguany la Taula de Creences ha decidit treballar el valor de l’hospitalitat, una virtut o qualitat que es basa en el bon tracte i l’amabilitat cap a l’altre. A l’antiguitat, l’hospitalitat esdevenia el deure de ser amable amb els desconeguts, viatgers o persones estrangeres. Per il·lustrar aquest valor s’ha escollit la figura de l’Elisabeth Eidenbenz fundadora de la Maternitat d’Elna que va ajudar les dones embarassades, en bona part catalanes de la guerra civil espanyola, dels camps de refugiats d’Argelers i Sant Cebrià, a fi de salvar un total de 597 nadonsd’una mort segura

En aquest sentit i en relació a aquest valor, la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, assenyala que "en moments com els que estem vivint són fonamentals valors com l'hospitalitat. És a partir d'aquí que serem capaços i capaces de reconèixer i donar valor a la diversitat i entendre-la com una oportunitat per aprendre i conèixer". Ferràndiz afegeix “cal que a Sabadell ens nodrim d'aquestes experiències i continuem construint una ciutat acollidora que reconegui diversitat i la valori i l'entengui com una oportunitat per conèixer i aprendre".

D’altra banda i coincidint amb les jornades, el dilluns dia 11, es farà la presentació del nou Web de Creences i Conviccions de la ciutat, que inclou l'actualització del Mapa de la Diversitat de Creences i Conviccions de Sabadell. Serà a les 13 h. al Casal Pere Quart. 

Programa