PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Novembre
2014

Sabadell celebra la Setmana Europea de la prevenció dels residus

Sabadell realitzarà tota una sèrie d’activitats entre el 22 i el 30 de novembre

A partir de demà, 22 de novembre, i fins el proper 30 de novembre es celebra la sisena setmana europea de la prevenció de residus. Amb aquesta intenció Sabadell realitzarà tota una sèrie d’activitats entre el 22 i el 30 de novembre.

L'objectiu és conscienciar tots els públics de les diverses accions per prevenir la producció de residus. Ja no n’hi ha prou en separar bé, ni en optimitzar la valorització de fraccions com el vidre, els envasos o el paper, si no que hem d’aconseguir separar el creixement econòmic de la producció de residus, per tant hem de treballar per la prevenció de la generació de residus, per la preparació per a la reutilització abans de parlar de valorització o abocament i per tant pensar en el residu com a recurs.

Entre les activitats previstes destaca un taller de titelles amb materials reutilitzats que es farà el diumenge 23 a l’Eix Macià, entre Prat de la Riba i Lluís Companys, i diumenge 30 de novembre al carrer de Quebec, entre el carrer de Costa i Llobera i la carretera de Terrassa. L’objectiu és  aconseguir, d’una manera fàcil i divertida, que els nens i nenes reutilitzin els seus residus i que puguin construir els seus propis jocs, en aquest cas titelles, donant-se compte de les possibilitats que tenen i de la necessitat de reutilitzar o reciclar tot jugant per créixer i divertir-se. No cal inscripció prèvia.

També el proper dilluns 24, a les 3 de la tarda i a la Biblioteca de La Serra es realitzarà un taller de ganxet amb samarretes usades. Cal inscriure’s a la mateixa biblioteca i portar la roba que es vulgui utilitzar en el taller. Durant el mateix es crearan peces de decoració i de roba a través de la tècnica del trapillo amb la reutilització de samarretes que s’havien de llençar, principalment a través del ganxet. Els participants podran teixir cistelles, estores, bosses, etc. 

El dimecres 26, a les 10 del matí s’ha previst una visita a la central de recollida pneumàtica del centre. Cal inscripció prèvia.

El mateix dia 26, a les 4 de la tarda i a la biblioteca del Nord es realitzarà un taller per fer sabó amb oli de cuina. Cal inscriure’s en la mateixa biblioteca. 

Divendres 28, a les 6 de la tarda i en el Mercat de la Creu Alta, es realitzarà un taller de cuina creativa contra el malbaratament alimentari. També cal inscripció prèvia al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per últim, dissabte 29, a les 5 de la tarda a la plaça de Benjamín García es realitzarà el taller de la ruleta dels impropis i l’aventura dels residus.