PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Febrer
2014

Sabadell col·labora en la 7a Jornada de recollida de Medicaments, que preveu ajudar més de 30.000 persones

La jornada es farà el proper 8 de febrer

Per fer front a les alarmants xifres de persones en risc d’exclusió social que la crisi econòmica està deixant a Espanya, l’ONG Banc Farmacèutic organitza la setena Jornada de Recollida de Medicaments el proper dissabte 8 de febrer. L’objectiu és aconseguir 900 voluntaris per recollir els més de 30.000 medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per 90 entitats assistencials de tota Espanya com ara Càritas o Creu Roja.

Josep Maria Puigjaner, farmacèutic i fundador de l'entitat Banc Farmacèutic, ha explicat que

el nostre objectiu és ajudar a solucionar el problema sanitari, però alhora volem fomentar l’educació en la gratuïtat i treballar en la solidaritat persona a persona, de tu a tu. El Banc Farmacèutic no s’adreça al tercer món, sinó que ens queden al quart, a casa nostra.

Des de l’Ajuntament de Sabadell i, en concret, des del programa de voluntariat Sabadell Suma, s’ha donat suport a la campanya de captació de voluntaris i voluntàries per la jornada. Aquests voluntaris que tenen com a finalitat promoure la iniciativa, amb l’ajuda del farmacèutic, i animar els ciutadans que entrin a la farmàcia a col·laborar comprant algun medicament de la llista facilitada pel responsable sanitari de les entitats.

En aquest sentit, la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, ha destacat que

des de l’Ajuntament volem agrair a totes les persones que participaran com a voluntàries aquest proper dissabte, així com a les farmàcies de Sabadell que donen suport a la campanya, el seu compromís i la seva dedicació a la campanya de recollida del Banc Farmacèutic, així com també a l’entitat per tornar a confiar en Sabadell com un dels punts de recollida de medicaments.

Carrasco, a més, ha encoratjat a tots els ciutadans i ciutadanes

que aquest dissabte s’acostin a  una de les farmàcies que col·laboren en la campanya per comprar un medicament per a qui ho necessita, i que ajudin a cobrir la necessitat de medicaments de les persones més vulnerables de la nostra societat i que són ateses per entitats de Sabadell.

La difusió de la campanya de captació de voluntariat s’ha fet arribar a totes les persones que formen part de la base de dades de voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell (aproximadament 750 persones) i també s’ha enviat a les persones i entitats que reben el butlletí electrònic mensual del programa.

La Jornada de Recollida s’organitza dins de les farmàcies que s’animen a participar i els medicaments recollits s’obtenen a través de la compra per part de les persones que entren a la farmàcia. A Sabadell s’hi han adherit un total de 14 farmàcies, ubicades a les següents adreces: plaça d’Espanya, 1; Carme, 10; Borràs, 8; ronda de Santa Maria, 28; plaça de Llívia, 1  (Ca n’Oriac); Sant Cugat, 2; av. de l’Onze de setembre, 61; ronda de Zamenhof, 145; Saboneria, 127; av. de Barberà, 48; Rambla, 165; plaça de l’Àngel, 12; carretera de Prats de Lluçanès, 208; Rambla, 26.

Jordi Cetrà, coordinador de la campanya a Sabadell, ha assenyalat

que la necessitat és molt gran i es pot veure en l’evolució de les dades tant a Sabadell com a tot Catalunya.

7a Jornada

Atès l’èxit de jornades anteriors, aquest any són 450 farmàcies les que s’han adherit a la campanya (un 33% més que el 2013) i les províncies de Granada, Màlaga i Badajoz s’han sumat a les sis que ja hi van participar l’any passat (Madrid, Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Sevilla).

Els voluntaris interessats a participar-hi, poden inscriure’s al lloc web www.bancofarmaceutico.es.

L’ONG Banc Farmacèutic ja fa set anys que treballa amb l’objectiu que les entitats assistencials del nostre país rebin els medicaments que requereixen per atendre persones en risc de pobresa i exclusió social: persones sense sostre, famílies amb nens, persones grans, drogodependents o malalts psíquics entre d’altres.

Amb el lema “DÓNA UN MEDICAMENT A QUI HO NECESSITA” aquest any s’espera que 900 voluntaris de tot Espanya animin la ciutadania a comprar els milers de medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per 90 entitats a tot l’Estat com Càritas o la Creu Roja.

Entre els medicaments més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres, locions per a pells atòpiques o apòsits.

És important destacar que únicament es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes de persones sense recursos.

En compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats sinó que són comprats pels ciutadans a les farmàcies que participen a la Jornada.

Tot i la delicada situació de crisi que està travessant el col·lectiu de farmàcies, enguany la Jornada preveu mobilitzar més farmàcies i voluntaris que l'any passat. Això ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració que any rere any porten a terme organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les quals destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Felipe Hortelano, director general d'Angelini Farmacèutica, subratlla que

la nostra empresa està compromesa amb la societat per millorar la qualitat de vida de tots aquells que la componen, especialment amb aquells que es troben en situació d'exclusió social i pobresa.