PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

  05
  Febrer
  2014

  Sabadell col·labora en la 7a Jornada de recollida de Medicaments, que preveu ajudar més de 30.000 persones

  La jornada es farà el proper 8 de febrer

  Per fer front a les alarmants xifres de persones en risc d’exclusió social que la crisi econòmica està deixant a Espanya, l’ONG Banc Farmacèutic organitza la setena Jornada de Recollida de Medicaments el proper dissabte 8 de febrer. L’objectiu és aconseguir 900 voluntaris per recollir els més de 30.000 medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per 90 entitats assistencials de tota Espanya com ara Càritas o Creu Roja.

  Josep Maria Puigjaner, farmacèutic i fundador de l'entitat Banc Farmacèutic, ha explicat que

  el nostre objectiu és ajudar a solucionar el problema sanitari, però alhora volem fomentar l’educació en la gratuïtat i treballar en la solidaritat persona a persona, de tu a tu. El Banc Farmacèutic no s’adreça al tercer món, sinó que ens queden al quart, a casa nostra.

  Des de l’Ajuntament de Sabadell i, en concret, des del programa de voluntariat Sabadell Suma, s’ha donat suport a la campanya de captació de voluntaris i voluntàries per la jornada. Aquests voluntaris que tenen com a finalitat promoure la iniciativa, amb l’ajuda del farmacèutic, i animar els ciutadans que entrin a la farmàcia a col·laborar comprant algun medicament de la llista facilitada pel responsable sanitari de les entitats.

  En aquest sentit, la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, ha destacat que

  des de l’Ajuntament volem agrair a totes les persones que participaran com a voluntàries aquest proper dissabte, així com a les farmàcies de Sabadell que donen suport a la campanya, el seu compromís i la seva dedicació a la campanya de recollida del Banc Farmacèutic, així com també a l’entitat per tornar a confiar en Sabadell com un dels punts de recollida de medicaments.

  Carrasco, a més, ha encoratjat a tots els ciutadans i ciutadanes

  que aquest dissabte s’acostin a  una de les farmàcies que col·laboren en la campanya per comprar un medicament per a qui ho necessita, i que ajudin a cobrir la necessitat de medicaments de les persones més vulnerables de la nostra societat i que són ateses per entitats de Sabadell.

  La difusió de la campanya de captació de voluntariat s’ha fet arribar a totes les persones que formen part de la base de dades de voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell (aproximadament 750 persones) i també s’ha enviat a les persones i entitats que reben el butlletí electrònic mensual del programa.

  La Jornada de Recollida s’organitza dins de les farmàcies que s’animen a participar i els medicaments recollits s’obtenen a través de la compra per part de les persones que entren a la farmàcia. A Sabadell s’hi han adherit un total de 14 farmàcies, ubicades a les següents adreces: plaça d’Espanya, 1; Carme, 10; Borràs, 8; ronda de Santa Maria, 28; plaça de Llívia, 1  (Ca n’Oriac); Sant Cugat, 2; av. de l’Onze de setembre, 61; ronda de Zamenhof, 145; Saboneria, 127; av. de Barberà, 48; Rambla, 165; plaça de l’Àngel, 12; carretera de Prats de Lluçanès, 208; Rambla, 26.

  Jordi Cetrà, coordinador de la campanya a Sabadell, ha assenyalat

  que la necessitat és molt gran i es pot veure en l’evolució de les dades tant a Sabadell com a tot Catalunya.

  7a Jornada

  Atès l’èxit de jornades anteriors, aquest any són 450 farmàcies les que s’han adherit a la campanya (un 33% més que el 2013) i les províncies de Granada, Màlaga i Badajoz s’han sumat a les sis que ja hi van participar l’any passat (Madrid, Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Sevilla).

  Els voluntaris interessats a participar-hi, poden inscriure’s al lloc web www.bancofarmaceutico.es.

  L’ONG Banc Farmacèutic ja fa set anys que treballa amb l’objectiu que les entitats assistencials del nostre país rebin els medicaments que requereixen per atendre persones en risc de pobresa i exclusió social: persones sense sostre, famílies amb nens, persones grans, drogodependents o malalts psíquics entre d’altres.

  Amb el lema “DÓNA UN MEDICAMENT A QUI HO NECESSITA” aquest any s’espera que 900 voluntaris de tot Espanya animin la ciutadania a comprar els milers de medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per 90 entitats a tot l’Estat com Càritas o la Creu Roja.

  Entre els medicaments més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres, locions per a pells atòpiques o apòsits.

  És important destacar que únicament es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes de persones sense recursos.

  En compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats sinó que són comprats pels ciutadans a les farmàcies que participen a la Jornada.

  Tot i la delicada situació de crisi que està travessant el col·lectiu de farmàcies, enguany la Jornada preveu mobilitzar més farmàcies i voluntaris que l'any passat. Això ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració que any rere any porten a terme organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les quals destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Felipe Hortelano, director general d'Angelini Farmacèutica, subratlla que

  la nostra empresa està compromesa amb la societat per millorar la qualitat de vida de tots aquells que la componen, especialment amb aquells que es troben en situació d'exclusió social i pobresa.

  Categories Salut, Serveis socials Tags Jornada de recollida de Medicaments, ONG Banc Farmacèutic, salut, serveis socials