PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Febrer
2015

Sabadell col·labora en la 8ª Jornada de Recollida de Medicaments, que preveu ajudar més de 30.000 persones

La jornada es farà el proper 14 de febrer

Per fer front a les alarmants xifres de persones en risc d’exclusió social que la crisi econòmica està deixant a Espanya, l’ONG Banc Farmacèutic organitza la vuitena Jornada de Recollida de Medicaments el proper dissabte 14 de febrer, al matí de 9 a 2, en més de 500 farmàcies de tot Espanya de les províncies de Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Màlaga, Saragossa, Badajoz, Sevilla, Tarragona i Lleida. L’objectiu és aconseguir 900 voluntaris per recollir els més de 30.000 medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per 90 entitats assistencials de tot l’Estat, com ara Càritas.

Josep Maria Puigjaner, farmacèutic i fundador de l'entitat Banc Farmacèutic, ha explicat que

aquesta campanya té per objectiu fomentar l’educació en la gratuïtat i treballar en la solidaritat persona a persona.

Puigjaner també ha agraït

l’esforç de les farmàcies i dels voluntaris.

Des de l’Ajuntament de Sabadell, i en concret des del programa de Voluntariat Sabadell Suma s’ha donat suport a la campanya de captació de voluntaris i voluntàries per la jornada. Voluntaris que tenen com a finalitat promoure la iniciativa, amb l’ajuda del farmacèutic, i animar els ciutadans que entrin a la farmàcia a col·laborar comprant algun medicament de la llista facilitada pel responsable sanitari de les entitats.

En aquest sentit, la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, ha animat a tots els ciutadans i ciutadanes

que aquest dissabte s’acostin a una de les farmàcies que col·laboren en la campanya per Comprar un medicament per a qui ho necessita, i que ajudin a cobrir la necessitat de medicaments de les persones més vulnerables de la nostra societat. El nostre repte és consolidar aquesta iniciativa a la societat i que això ens permeti també augmentar el nombre de voluntaris.

Carrasco, a més, ha destacat que

des de l’Ajuntament volem agrair a totes les persones que participaran com a voluntàries aquest proper dissabte, així com a les farmàcies de Sabadell que donen suport a la campanya, el seu compromís i la seva dedicació a la campanya de recollida del Banc Farmacèutic són fonamentals.

La difusió de la campanya de captació de voluntariat s’ha fet arribar a totes les persones que formen part de la base de dades de voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell (aproximadament 950 persones) i també s’ha enviat a les persones i entitats que reben el butlletí electrònic mensual del programa.

La Jornada de Recollida s’organitza dins de les farmàcies que s’animen a participar i els medicaments recollits s’obtenen a través de la compra per part de les persones que entren a la farmàcia. A Sabadell s’hi han adherit un total de 19 farmàcies, xifra que representa un increment de 5 farmàcies respecte l’any passat i de 10 respecte de l’any 2013, que va ser quan per primera vegada es va endegar la recollida de medicaments a Sabadell.

Les farmàcies que col·laboren són les següents:

Farmàcia Argelaguet

C. de Sant Antoni M. Claret, 21

Farmàcia Argemí Alsina SCP

Pl. d’Espanya, 1

Farmàcia Cristina Corominas Riqué

Ronda de Ponent, 1

Farmàcia Esteban-Lopera SCP

Ronda de Santa Maria, 28

Farmàcia Garrell&Soler

C. de Borràs, 8

Farmàcia Isabel Domenech Sagué

Plaça de Llívia, 1

Farmàcia Isabel Pons i Samaranch

C. de Sant Cugat, 2

Farmàcia J. Baqués

Av. de l’Onze de Setembre, 61

Farmàcia J. M. Pareja i Cozcolluela

Ronda de Zamenhof, 145

Farmàcia Joan Vinyes Sant

Rambla, 235

Farmàcia La Romànica

C. de la Saboneria, 127

Farmàcia M. Dolors Morales Guarch

Rambla, 165

Farmàcia M. Dolors Mias Poblet

Av. de Barberà, 48

Farmàcia Marta Gili i Segura

Plaça de l’Àngel, 12

Farmàcia Montané

Ctra. de Barcelona, 219

Farmàcia Puig Camarero, Lluís

Via Alexandra, 37

Farmàcia Ramon Llop Talaveron

Ronda de Ponent, 173

Farmàcia Rosa Jordana Gisbert

Ctra. de Prats de Lluçanès, 208

Farmàcia Segalàs

Rambla, 26

La comparativa dels últims anys de la campanya a la ciutat de Sabadell

 

2013

2014

2015

FARMÀCIES

9

14

19

PRODUCTES DEMANATS

607

1264

 

PRODUCTES VENUTS

695

982

 

VALORACIÓ

2432 €

2381 €

 

DONATIUS

366 €

480 €

 

VOLUNTARIS

13

22

 

8ª Jornada

Jordi Cetrà, coordinador de la campanya a Sabadell, ha assenyalat “que la necessitat és molt gran i el punt clau són els voluntaris. Sense ells la campanya no seria viable. A més, vull aprofitar per fer una crida a la solidaritat ciutadana, ja que amb una petita inversió pot fer molt per les persones més necessitades”.

Els voluntaris interessats a participar-hi poden inscriure’s al web www.bancofarmaceutico.es.

L’ONG Banc Farmacèutic fa vuit anys que treballa amb l’objectiu que les entitats assistencials del nostre país rebin els medicaments que requereixen per atendre persones en risc de pobresa i exclusió social: persones sense sostre, famílies amb nens, persones grans, drogodependents o malalts psíquics entre d’altres.

Amb el lema “DÓNA UN MEDICAMENT A QUI EN NECESSITA” aquest any s’espera que més de 900 voluntaris de tot l’Estat animin la ciutadania a comprar els milers de medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per 90 entitats a tot l’Estat com Cáritas o la Creu Roja.

Entre els medicaments més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres, locions per a pells atòpiques o apòsits.

És important destacar que únicament es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes de persones sense recursos.

En compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats, sinó que són comprats pels ciutadans a les farmàcies que participen a la Jornada.

Tot i la delicada situació de crisi que està travessant el col·lectiu de farmàcies, enguany la Jornada preveu mobilitzar més farmàcies i voluntaris que l'any passat. Això ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració any rere any amb organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, amb aquells que es troben en situació d'exclusió social i pobresa.