PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Octubre
2014

Sabadell commemora el 25è aniversari del Centre per a la Normalització Lingüística

Ahir al vespre, el Centre per a la Normalització Lingüística de Sabadell (CPNL) va commemorar els 25 anys de funcionament amb un acte a l’auditori del carrer de Lacy.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, que va recordar els versos de Foix

“salvàvem els mots de la nostra llengua, el meu poble i jo. Això és el que ha fet el CPNL durant aquests 25 anys”

i va recordar amb l’exemple de l’obra de teatre escrita i interpretada per Toni Gomila, Acorar, escrita en mallorquí i que parla del llenguatge i la identitat d’un poble

“si perdem la llengua perdem la realitat i el paisatge d’un poble, la manera d’interpretar el món, per tant, cal destacar la tasca feta a través de 25 anys per conservar un patrimoni que ens enriqueix, perquè la llengua és l’ànima d’un poble”.

L’acte també va comptar amb la presidenta del CPNL, Ester Franquesa que va dir que el centre,

“ha fet un gran pas en 25 anys en situar la llengua catalana en el lloc que li correspon, gràcies al compromís entre el govern i els ajuntaments. Fa 25 anys ens vam trobar una llengua desballestada que no es parlava en cap estament i ara tenim una situació molt diferent gràcies a la tasca feta i tot el futur que ens queda per endavant”.

Finalment, la presidenta del CPNL de Sabadell, M. Antònia Puig, va comentar que

“estem de celebració pels 25 anys del CPNL i perquè l’ús del català ha crescut en tots els àmbits i en aquest sentit el Centre de Normalització hi té molt a veure”.

Durant l’acte, l’escriptora  Patrícia Gabancho va oferir un retrat de Paco Candel i la seva obra més emblemàtica, Els altres catalans. L’acte es va tancar amb cançons de Fa x Mi, que ha sorgit del treball d’alumnes i professorat del centre.

La commemoració va comptar amb la col·laboració de la Fundació Paco Candel, que sota el lema “Catalunya, un sol poble” dóna nom a l’acte de celebració, ja que un dels elements cohesionadors d’aquest poble, si no el principal, és la llengua. Fa 50 anys que Candel va encunyar aquest lema i en fa 25 que el CPNL treballa per fer-lo realitat.