PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Desembre
2014

Sabadell commemora el Dia Internacional del Migrant a la Casa Duran

Sabadell va commemorar ahir al vespre el 14è aniversari de la proclamació del Dia Internacional del Migrant, a la Casa Duran, juntament amb la ciutadania i les xarxes socials d’immigrants. Aquesta commemoració s’emmarca dins del programa general del Dia internacional dels Drets Humans que al llarg de tot el mes de desembre s’està desenvolupant conjuntament amb el Síndic de Greuges sota la coordinació de l’Ajuntament. El programa ha ofert un total de 29 activitats que han estat desenvolupades conjuntament per les taules i consells de participació de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, 32 entitats de la ciutat i col·laboradors que a títol individual. Enguany el programa s’emmarca també dins del projecte europeu C4i Communication for Integration, que té per objectiu combatre els rumors entorn la immigració mitjançant la creació d’una xarxa antirumors i del que la ciutat de Sabadell en forma part.

Cal recordar que el 18 de desembre de 1990 va ser aprovada la Convenció de les Nacions Unides sobre la protecció dels drets de tots els treballadors migrats i les seves famílies, encara pendent de ratificació per part d’alguns països europeus. Per donar relleu a aquesta data, l’assemblea general de la ONU del 4 de desembre del 2000 va proclamar el 18 de desembre com a Dia Internacional del Migrant.

Tal i com va declarar l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, en l’acte de commemoració d’ahir a la tarda:

El valor pedagògic que es fa des de les entitats d’immigrants i les autòctones que treballen en favor de la diversitat, mica en mica va calant en la nostra societat. La migració és una vivència molt dura quan s’ha de fer per qüestions no volgudes, per conflictes bèl·lics, per motius econòmics.

Sánchez també va recalcar que:

Cal ser conscients que aquesta terra és terra de pas i aquesta ciutat també. Aquesta ciutat és el que és gràcies a l’arribada continuada de ciutadans que l’han fet com és. Hem de ser humils a l’hora d’establir judicis de valor amb les persones que han vingut de fora. Sabeu que tenim un compromís per combatre els perjudicis, que acaben sent la base de la injustícia.

L’acte va comptar amb el diàleg “M’han dit, he sentit... rumors sobre els immigrants” entre Saoka Kingolo nascut a la República democràtica del Congo, i Asmae Abriouel, nascuda al Marroc, conduït pel periodista Carles Solà director del programa de TV3 Tot un món.

L’acte també va comptar amb l’actuació musical Tangos de ida y vuelta, a càrrec del grup Tango sur format per Marcelo Arnal (piano), Hugo Colacho (veu) i Daria Polonara (bandaneón) i dels quadres de ball de les associacions Catalunya Tango i Gente de Tango. Aquest espectacle, ha estat un breu tast a propòsit de la celebració del proper any del naixement de Carlos Gardel, persona vinculada a la nostra ciutat, tenint en compte que és descendent del coronel Carlos Escayola, un dels cinc fills que va tenir a l’Uruguai l’emigrant de Sabadell, Joan Escayola.

A la trobada hi van participar els cònsols dels països d’origen de les persones estrangeres residents a la ciutat, representants de diverses entitats d’immigrants, agents antirumors, polítics i representants de diversos grups municipals.

Finalment, tots els assistents han pogut fer-se una foto al photocall del projecte Communication for Integration C4i, Xarxa Antirumors de Sabadell, per tal de donar-ne suport.