PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Febrer
2017

Sabadell compta amb un nou habitatge per a persones sol·licitants d’asil

Aquest habitatge s’uneix als tres existents a la ciutat

Sabadell compta amb un nou habitatge per a persones sol·licitants d’asil

La Fundació Apip-Acam gestionarà un nou habitatge a Sabadell per a persones sol·licitants d’asil, en el marc del programa estatal d’acollida i integració per a sol·licitants i beneficiaris de protecció internacional. Aquest habitatge s’uneix als tres existents a la ciutat i gestionats per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR).

D’altra banda, com a nova entitat que treballarà l’àmbit de les persones refugiades a Sabadell, Apip-Acam s’adhereix a la Plataforma ciutadana de suport per a les persones refugiades. D’aquesta manera, la fundació participarà en les tasques de la Plataforma, que té com a objectius sensibilitzar la ciutadania envers la situació de les persones refugiades i vetllar perquè les institucions competents donin passos favorables envers l’acollida i la igualtat d’oportunitats d’aquestes persones.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, han fet avui una visita al nou habitatge, acompanyats de representants de la fundació Apip-Acam i de les entitats que treballen l’acollida de les persones refugiades a la ciutat.

L’alcalde ha assenyalat que “els refugiats no són un realitat aliena, som nosaltres mateixos. Al món hi ha gent vivint guerres terribles, i fugen buscant asil a casa nostra, no podem inhibir-nos. L’Estat ha d’accelerar la rebuda de refugiats. Sabadell, la seva gent, les seves entitats, com moltes altres ciutats, estem preparats per acollir-los.”

Al marge de la Plataforma ciutadana, des de l’Ajuntament també s’ha creat un espai de treball i coordinació amb les tres entitats vinculades al programa estatal d’acollida de persones refugiades que treballen a nivell local.

La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, ha explicat que “és molt positiu que s’obrin més places de primera acollida a la ciutat però també cal que siguem conscients que el programa estatal d’acollida de persones refugiades també té moltes mancances i rigideses i, per tant, cal que des dels municipis treballem per poder garantir l’acollida i poder donar resposta a les necessitats que es generen a la ciutat”.

El programa estatal d’acollida té una durada total de 18 mesos i compren tres fases diferents. Aquestes places que s’obren formen part de la primera acollida, on es cobreix les necessitats bàsiques de les persones sol·licitants d’asil (allotjament, manutenció  i atenció psicosocial) durant un període d'entre 6 i 9 mesos, en funció dels casos i del moment.

Suport a la campanya “Casa Nostra és Casa Vostra”

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, assistiran demà, dimecres 15 de febrer, a les 11 del matí, a l'acte de suport del municipalisme català a la campanya "Casa Nostra és Casa Vostra”.

L’acte, organitzat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, tindrà lloc al Comptador Memorial “Som i serem Ciutat Refugi” de Barcelona, situat a la platja de la Barceloneta. Des d’allà es farà una crida a la participació ciutadana a la manifestació “Volem Acollir” del 18 de febrer, a les 16h, a plaça d’Urquinaona de Barcelona. A part de Sabadell hi participaran, entre d’altres, els ajuntaments de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat o Berga.