PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Gener
2015

Sabadell demana al president de la Diputació agilitzar el procés per rebre els ajuts dels efectes de les ventades

2 milions d’euros sol·licitats i prop de 290.000 arbres caiguts

El tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, va traslladar, ahir, al president de la Diputació, Salvador Esteve, la necessitat que la Diputació agilitzi i prioritzi les peticions d’ajuts que ha formulat l’Ajuntament de Sabadell, una de les ciutats més castigades per les ventades del passat 9 de desembre.

Ayuso va fer la petició en el marc de la trobada al Consell Comarcal per presentar el catàleg de serveis de la Diputació per l’any 2015.

Ayuso va insistir que,

el rodal de Sabadell, que tant ha costat preservar i millorar, ha patit un desastre natural com mai s’havia viscut pel que fa a les ventades. Ara és el moment de fer el màxim tots junts per sortir d’aquesta situació al més aviat possible. Estem en una situació dramàtica a la qual ens cal fer-li front de manera immediata ja que de cara a l’estiu el brancatge i els arbres caiguts es convertiran en un material altament inflamable i ens cal aconseguir treure tota la fusta abans dels mesos de risc. No podem esperar.

Salvador Esteve va comentar que la Diputació de Barcelona ha redactat un Protocol d’actuació arran de les ventades i que s’està recollint tota la informació dels ajuntaments. També va explicar que no es compta amb una partida màxima per als ajuts sinó que es valorarà el cas de cada municipi.

2 milions d’euros sol·licitats i prop de 290.000 arbres caiguts

Sabadell ha patit, arran de les ventades, la caiguda de prop de 288.000 arbres. I l’estimació de costos de despesa al rodal és de 1.152.325 euros.

La superfície forestal al terme municipal de Sabadell és de 908 hectàrees i representa el 25% del territori. D’aquesta superfície unes 600 ha són d’arbrat dens, amb unes densitats que oscil·len entre els 600 i 1.300 peus/ha. Gran part de la superfície ha quedat afectada, amb més o menys intensitat.

Els boscos de propietat pública representen un 8,6% sobre el total forestal de Sabadell però l’Ajuntament de Sabadell també disposa d’una finca de 32,4 ha forestals, Can Faixero, que s’emplaça a Castellar del Vallès.

La valoració econòmica dels serveis afectats a l’àmbit urbà ascendeix a 829.136 euros i abasta: neteja i recol·locació de contenidors, senyalització, semàfors, reposició d’arbrat, revisió d’arbrat no caigut, retirada d’arbres, enllumenat i reparació de desperfectes a diversos equipaments.