PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Juliol
2018

Sabadell disposarà d’un Pla Estratègic d’Impuls de l’Economia Social i Solidària

El Pla es presentarà a la tardor conjuntament amb les entitats que han participat

Sabadell tindrà un Pla Estratègic d’Impuls de l’Economia Social i Solidària (ESS), fruit d’un procés i un treball participatiu conjunt entre l’Ajuntament de Sabadell i les entitats del Grup de Treball de l’ESS de la ciutat. L’objectiu és marcar el full de ruta a seguir per part de l’Ajuntament per tal d’enfortir, promoure, i donar visibilitat a l’ESS al territori i ser un altaveu de l’ESS que permeti divulgar aquest model entre la ciutadania i agents del territori, a la vegada que un recurs per acompanyar a la creació, consolidació i creixement de les organitzacions en aquest sector.

El Pla, que previsiblement es podrà presentar la propera tardor, preveu diferents línies d’actuació. En l’àmbit de l’enfortiment dels serveis d’assessorament tècnic per a l’ESS, s’està treballant per catalogar i difondre els serveis de suport i assessorament disponibles.

Una altra línia destacada estarà vinculada a oferir una oferta formativa sobre ESS a la ciutat. En aquest sentit, enguany ja es va desenvolupar el 1r Postgrau d’Economia Social i Solidària al campus de Sabadell de la UAB entre gener i juliol del 2018, fruit de la col·laboració entre la Universitat, el Teler Cooperatiu i Promoció Econòmica de Sabadell.

El Pla també preveu diferents actuacions per potenciar el finançament de l’Economia Social i Solidària i l’anàlisi de les necessitats financeres del sector o la creació d’un Fons de Garantia.

L’Economia Social i Solidària a Sabadell

L’Economia Social i Solidària es el conjunt de pràctiques orientades a satisfer les necessitats dels seus membres i de la societat, de forma èticament coherent, i prioritzant aquest objectiu per sobre del lucre. Desenvolupen la seva activitat des del compromís ambiental i social i promouen la igualtat de gènere, l’equitat social, l’arrelament al territori, la sostenibilitat ambiental i la democràcia, a més a més d’altres valors.

Segons la Diagnosi sobre l’ESS, i les darreres dades aportades per l’Ateneu Cooperatiu, Sabadell compta amb prop de 200 iniciatives d’aquest àmbit, la majoria pertanyents a la petita i mitjana empresa. Gairebé la meitat d’aquestes entitats són cooperatives seguit de les associacions o fundacions sense ànim de lucre i les societats laborals. Finalment, un petit percentatge està constituït per empreses d’inserció i centres especials de treball. Pel que fa a la facturació, la cinquena part declara facturar més de 3 milions d’euros anualment mentre que més de la meitat no supera els 250 mil euros l’any.