PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Desembre
2015

Sabadell disposarà de 21 contenidors per a la recollida d'oli domèstic usat

Gràcies a un nou acord amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

contenidoroli15

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest matí un nou conveni de col·laboració amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental que contempla la implementació de 5 nous contenidors de recollida d'oli domèstic usat, fent així un total de 21 els punts de recollida distribuïts per tota la ciutat a spais com mercats, centres cívics i deixalleries.

 

Amb aquest increment de contenidors, l'Ajuntament pretén facilitar a la ciutadania la disposició de punts propers per a la recollida de l'oli de cuina usat i fomentar així la seva recollida.

L'oli per cuinar és un producte habitual a les llars però, un cop utilitzat, si és abocat pels desguassos a la xarxa de clavegueram, provoca una greu agressió contra el medi ambient ja que, per exemple, entre d'altres impactes negatius, un litre d'aquest tipus d'oli pot arribar a contaminar fins a un milió de litres d'aigua.

És per aquest motiu que des de l'Ajuntament es vol fomentar la recollida d'oli domèstic i que la ciutadania no el llenci a l'aigüera i es vol conscienciar que si aquest residu es separa i es tracta correctament, es pot reciclar i convertir en biodièsel o fins i tot en productes cosmètics o sabó.

El biodièsel és un combustible biodegradable, que pot reduir les emissions de petites partícules sòlides emeses pels tubs d'escapament dels vehicles fins a un 50% respecte del gasoil convencional. A més de ser més barat, es pot utilitzar en tot tipus de vehicle dièsel.

L'any 2014 es van recollir a la ciutat 20,34 tones d'oli domèstic usat, un 270% més que al 2013. Si per a produir una tona de biodièsel es necessiten 1,17 tones d'oli reciclat, vol dir que l'any passat es van produir 23,79 tones de biodièsel gràcies al que es va recollir a la ciutat.