PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Febrer
2018

Sabadell espera l’arribada del Rei Carnestoltes

A part de les activitats centrals, n’hi haurà d’organitzades a diferents barris i centres educatius

Sabadell espera l’arribada del Rei Carnestoltes

Sabadell celebrarà enguany el Carnestoltes entre el dijous 8 i el diumenge 11 de febrer. Les activitats principals les organitza el Grup Disbauxa de Carnaval amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.

El dijous i el divendres hi haurà propostes al passeig de la Plaça Major. El dissabte 10, a les 12 h, al Mercat Central es recolliran els ingredients per fer la catxaruta –la sopa de Carnaval de Sabadell–, que es farà al Racó del Campanar a partir de les 15 h, la qual es repartirà a partir de les 20.30 h. A la tarda hi haurà hagut diferents activitats a la plaça del Doctor Robert a partir de les 17 h, entre les quals taller de màscares i animació infantil. A les 22 h tindrà lloc el 3r concurs de disfresses i, a les 23 h, s’espera l’arribada del Rei Carnestoltes, que farà el pregó des del balcó de l’Ajuntament.

El diumenge 11, a les 12 h, tindrà lloc un taller de ball de Carnaval a càrrec de l’Esbart Sabadell Dansaire. I, a les 17 h sortirà la rua de Carnaval del carrer de Francesc Layret i seguirà per l’eix central fins a la cruïlla de la Rambla amb la Gran Via. A les 20.30 h es lliuraran els premis de la rua a la plaça del Doctor Robert i a les 21 h tindrà lloc la fi del regnat del Rei Carnestoltes amb l’arribada de la Vella Quaresma i la baixada dels angelets pel Campanar de Sant Fèlix, just abans de cremar el Rei.

El Carnestoltes als barris

Diferents barris de Sabadell duran a terme també actes relacionats amb el Carnestoltes. D’una banda, l’Associació de Veïns de les Termes ha organitzat una rua de Carnaval el 9 de febrer, a partir de les 17.30 h, un ball de Carnaval a les 18 h a la plaça de les Termes i un berenar infantil a les 19.30 h a la mateixa plaça.

La majoria d’activitats, però, es faran el dissabte 10 de febrer. Així, l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac ha organitzat una rua a partir de les 17 h. L’Associació de Veïns de la Creu Alta i la Coordinadora Jove del barri han organitzat actes també el dissabte 10. Es tracta d’una rua a partir de les 16.30 h, un berenar infantil a les 17.30 h i un pregó i crema de Carnestoltes a les 18.30 h. L’Associació de Veïns de la Plana del Pintor organitza –amb el Club de Jubilats i la Comissió de festes– una rua també el dissabte a les 16.15 h, un pregó i crema d’en Carnestoltes, a les 20.30 h, i un ball a les 22.30 h. L’Associació de Veïns de Can Rull farà una rua a les 17 h i un pregó i crema d’en Carnestoltes a les 19.30 h. L’Associació de Veïns de la Creu de Barberà farà la rua a les 17.30 h. I l’Associació de Veïns de Torre-romeu farà la rua a les 18 h i el ball de Carnaval a les 19 h. Finalment, l’Associació de Veïns de Gràcia organitzaran la rua a les 17 h i un berenar infantil i un concurs de comparses a les 18 h.

Per la seva banda, per al dissabte 17 de febrer, l’Associació de Veïns del Poblenou organitza una rua a les 17 h i una xocolatada i ball de Carnaval a les 19 h.

El Carnestoltes als centres educatius

Una vegada més, els centres educatius de Sabadell se sumaran a la celebració del Carnestoltes. La Llar Mare de Déu del Pilar i l’Escola Bressol Somnis de Cotó faran la rua de Carnestoltes el dijous 8 de febrer.

La resta de centres que han confirmat a hores d’ara que faran una rua el divendres 9 són: CEIF Arraona, Escola Jesús Salvador, Escola Ribatallada, Col·legi Servator, Escola Calvet d’Estrella, Escola Roureda, Escola Cifuentes, Escola Pia, Col·legi Serra, Escola Gaudí, Escola del Sol, Escola Ramar, Jaume Viladorms, Escola Bressol Colorins i Escola Bressol Cau Catau.