PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Juliol
2022

Sabadell estrena un nou mural dedicat a Tintín i Milú

S’ubica davant de la Parròquia de la Puríssima Concepció, a la cantonada d’un bloc de nous habitatges

Sabadell estrena un nou mural dedicat a Tintín i Milú

La ciutat tornarà a tenir un mural dedicat a Tintín. L’artista local Werens, creador de l’antic mural que hi havia a l’edifici del carrer de Sant Llorenç, serà el responsable de dissenyar el nou grafit. Aquest espai dedicat al cèlebre personatge de còmic d’Hergé s’ubicarà davant de la Parròquia de la Puríssima Concepció, a la cantonada d’un bloc d’habitatges nous, entre el Raval de Dins i la Via Massagué. 

L’espai ha estat acordat per l’Associació Tintinare de Sabadell, el programa de Projecció de la ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Sabadell i la propietat de l’immoble. Aquest nou mural vol ser l’inici d’altres iniciatives al voltant del personatge de Tintín, amb la voluntat de dissenyar una ruta tintinaire per la ciutat, integrada dins l’oferta de turisme que ofereix el VisitSabadell. Al llarg del trajecte d’aquesta ruta, també està prevista la instal·lació de punts selfie.

El regidor Lluís Matas ha declarat avui en roda de premsa que

“amb aquest nou espai s’obre la possibilitat de dur a terme altres activitats de promoció sobre el món de Tintín, com exposicions, xerrades i trobades, entre d’altres. Tot plegat, amb la participació de l’associació tintinaire”.

La figura de Tintín

El protagonista de la sèrie “Les aventures de Tintín” és un personatge d'historieta creat pel dibuixant belga Hergé. Les seves aventures es van començar a publicar per fascicles a la revista “Le Petit Vingtième” el 1929. És llavors quan Georges Rémi (1907-1983), veritable nom d'Hergé, va crear el personatge de Tintín. S'estima que des de llavors s'han venut més de 250 milions de còmics arreu del món, els quals han estat traduïts a 126 llengües i dialectes de tot el món.

La figura de Tintín és un fenomen amb capacitat d’atraure seguidors del personatge i les seves històries. A Bèlgica hi ha el Museu d'Hergé, que és un espai dedicat a recórrer la trajectòria artística del seu cèlebre creador, ubicat a Louvain-la-Neuve. També hi és present a la ruta del Loire, on hi ha el Castell de Cheverny.