CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  12
  abril
  2021

  Sabadell estrena un nou programa formatiu obert a persones en edat laboral per reduir la bretxa digital

  El Centre de Formació Cal Molins activa cursos d’entrenament digital des d’abril en el marc de “Sabadell Pla Covid-19. Mesures per superar la crisi”

  Sabadell estrena un nou programa formatiu obert a persones en edat laboral per reduir la bretxa digital

  L’Ajuntament de Sabadell posa a disposició de persones en edat laboral un  nou programa d’entrenament digital per evitar que la ciutadania quedi despenjada socialment i professionalment per l’anomenada “bretxa digital”. Es una formació que s’impulsa des del Centre de Formació Cal Molins, amb cursos de curta durada i totalment subvencionats per a persones que volen iniciar-se en l’àmbit digital o bé per a qui vulgui aprofundir. El programa forma part del pla de mesures per superar la crisis davant la Covid-19. 

  Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González

  “la pandèmia ha accentuat encara més la necessitat de posar fre a una realitat que ja existia i que a dia d’avui impedeix a moltes persones realitzar accions quotidianes perquè no disposen de cap mena de formació digital ni eines. Això és especialment preocupant en aquests moments que el teletreball és una realitat o la necessitat de fer ús de mitjans digitals per relacionar-se, per exemple, amb administracions públiques”.

  La formació és online i el personal docent estarà connectat de manera síncrona per impartir totes les classe. L’alumnat només requereix  tenir un correu electrònic i fer clic a un enllaç per accedir a un entorn virtual d’aprenentatge. En cas de necessitat hi ha possibilitat de suport presencial al Centre de Formació Cal Molins.

  L'experiència pilot, amb possibilitats d’ampliació, va començar al març amb un primera activitat de prova i aquest abril s’inicia un programa de sis cursos online que aspira arribar a un màxim de 250 participants. La primera activitat es presenta amb el nom Eines de comunicació i tràmits digitals i tindrà lloc entre el 12 i el 19 d’abril amb l’objectiu que l’alumnat conegui diferents eines de videoconferència, detecti les necessitats per fer un tràmit digital i pugui comprar a través d’Internet de forma segura.

  La segona proposta és el curs Tractament de text i sistema operatiu, entre el 26 d’abril i 21 de maig, dissenyat per familiaritzar-se amb l’ús del sistema operatiu Microsoft Windows i fer operacions bàsiques de tractament de textos. Els fulls de càlcul seran objecte d’un curs més, entre el 24 de maig i 7 de juny, amb la finalitat de guanyar competitivitat i millorar els índexs de gestió.

  Per donar recursos a aquelles persones que, tot i tenir un nivell bàsic, necessiten suport afegit per fer front a l'actual marc laboral i social, es proposa el curs Treball col·laboratiu, entre el 15 i el 22 de juny. Entre el 29 de juny i 6 de juliol,  tindrà lloc el curs Videoconferències i teletreball, perquè l’alumnat ampliï els seus coneixements en les eines de videoconferència, de gestió del teletreball i de la creació de continguts interactius per a poder utilitzar-les com a ajuda en el desenvolupament del seu lloc de treball o àmbit personal. Completa la programació el curs Seguretat a la xarxa i identitat digital, per diferenciar i tramitar els diferents sistemes d’identificació digital.

  La inscripció està oberta i es pot fer per mitjà del web vaporllonch.cat. En cas de necessitat les persones interessades es poden adreçar també al Centre de Formació Cal Molins ( c. dels Calders, 32 ) o bé trucar al 93 745 32 23.

  Centre de Formació Cal Molins

  En paral·lel a aquest nou programa d’entrenament digital, el Centre de Formació Cal Molins acumula també una llarga experiència en formació en l’àmbit TIC. A més de ser un dels espais on obtenir el certificat oficial de competències digitals ACTIC, actualment té oberta també la inscripció a tallers d’introducció a la creació maker amb cursos d’impressió 3D i viniladora, així com a cursos sobre programes de disseny o xarxes socials. Per a més informació i inscripció es pot consultar el web www.vaporllonch.cat.

  Categories coronavirus, Economia i treball, Formació Ocupacional, Innovació Tags bretxa digital, Centre de Formació Cal Molins, Mesures Covid-19