CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  30
  Novembre
  2022

  Sabadell fomenta l’ús d’energies renovables entre les empreses promovent accions de sensibilització

  El 2 de desembre tindrà lloc la jornada oberta “Casos reals d’autoconsum fotovoltaic”

  Sabadell fomenta l’ús d’energies renovables entre les empreses promovent accions de sensibilització

  Sabadell impulsa una jornada adreçada a empreses per sensibilitzar, informar i animar el teixit empresarial a fer ús de les energies renovables. En un moment en què el desenvolupament sostenible i l’ús d’energies renovables és una necessitat en termes de continuïtat del planeta però també de sostenibilitat econòmica de les empreses, amb el títol “Casos reals d’autoconsum fotovoltaic”  es reuniran experts en l’àmbit. L’activitat s’obrirà amb la intervenció de la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, i el president de l’Associació d’Empreses i Propietaris de Can Roqueta (AEPCRO), Jaume Llop. A continuació, el coordinador del Grup de Treball de Fotovoltaica del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEE), Marc Gomà, exposarà la normativa vigent en matèria d’autoconsum fotovoltaic. Tot seguit, el cap d’Àrea d’Energies Renovables i Internacional de l’Institut Català de l’Energia, Francesc Vidal de Ciurana, farà una exposició sobre els ajuts que estan actualment a disposició.

  La segona part de la jornada estarà dedicada a l’exposició de casos pràctics en instal·lacions industrials i empreses mitjanes, així com en un edifici públic per part d'especialistes en aquest  sector. La jornada tindrà lloc el proper divendres 2 de desembre de 9:30 a 12.00 h. Per a més informació o inscriure’s es pot consultar el web sabadellempresa.cat. L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació d’Empreses i Propietaris de Can Roqueta (AEPCRO).

  En el marc de projectes que cerquen millorar la competitivitat empresarial industrial, Sabadell està impulsant iniciatives com la de fomentar mesures d’eficiència energètica als polígons mitjançant l’autoconsum fotovoltaic. Altres accions en la línia del foment de la sostenibilitat són projectes com el de “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants” d’economia circular, en marxa des de fa temps de forma col·laborativa entre els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i el suport de la Diputació de Barcelona.

  Simbiosi industrial

  Aquestes administracions treballen conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica dels tres municipis. La Simbiosi Industrial respon principalment a la revalorització dels recursos sobrants d’una empresa perquè una altra els aprofiti. Es tracta que les empreses cooperin entre elles i mitjançant l’intercanvi de restes de materials, energia o aigua tothom pugui beneficiar-se’n.

  Aquest mètode permet a l’empresa ser més eficient en l’ús dels recursos i reduir els costos dels processos de producció, en tant que redueix la generació de residus i treu profit d’alguns sobrants. L’Ajuntament de Sabadell, amb el programa de dinamització de polígons d’activitat econòmica, aposta pel foment d’aquest model d’economia circular o col·laborativa aplicada a la indústria.

  Categories Sabadell 2030, Empresa, Economia i treball, Transició Ecològica Tags campanya de sensibilització, Energies Renovables, Polígons d’Activitat Econòmica