PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  28
  abril
  2021

  Sabadell fomenta entre les empreses l’ús d’energies renovables amb accions de sensibilització

  El 5 de maig tindrà lloc la jornada telemàtica oberta “Autoconsum fotovoltaic i Comunitats Locals d'Energia”

  Sabadell fomenta entre les empreses l’ús d’energies renovables amb accions de sensibilització

  Sabadell impulsa una jornada telemàtica el dimecres 5 de maig adreçada a empreses per sensibilitzar i animar el teixit empresarial a fer-ne ús de les energies renovables i, també, aprofundir en les Comunitats Locals d’Energia que poden desenvolupar un paper actiu per accelerar la transició energètica. Amb el títol “Autoconsum fotovoltaic i  Comunitats Locals d'Energia”, es reunirà experts en l’àmbit i s’exposaran casos pràctics.

  La jornada tindrà lloc el proper dimecres 5 de maig de 9:15 a 11.30 h. Per a més informació o inscripció es pot consultar el web sabadellempresa.cat . L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell, l’Associació d’Empreses i Propietaris de Can Roqueta (AEPCRO) i el Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEE).

  L’activitat s’obrirà amb la intervenció de la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, el president de l’Associació d’Empreses i Propietaris de Can Roqueta (AEPCRO), Jaume Llop i el gerent del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEE), Francesc Ribera.  A continuació, el cap d’Àrea d’Energies Renovables i Internacional de l’Institut Català de l’Energia, Francesc Vidal de Ciurana, farà la ponència “L’autoconsum al sector industrial. Marc regulatori i ajuts a les energies renovables”.

  La segona hora de la jornada estarà dedicada  a l’autoconsum industrial i s’exposaran casos pràctics en instal·lacions industrials i empreses mitjanes  per part especialistes en aquest  sector. Seguidament es tractarà l’autoconsum industrial compartit i en un altre bloc s’aprofundirà en les comunitats local energia de la mà d’especialistes que relataran dos exemples de comunitats en marxa. Abans de la cloenda es compartiran dos casos  d’hibridació de tecnologia fotovoltaica i geotèrmica.

  En el marc de projectes que cerquen millorar la competitivitat empresarial industrial, Sabadell està impulsant iniciatives com la de fomentar mesures d’eficiència energètica als polígons per mitjà de l’autoconsum fotovoltaic. Aquesta acció també està vinculada a un altre projecte destacat com és el de “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants” d’economia circular en marxa entre els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i el suport de la Diputació de Barcelona.

  Simbiosi industrial

  Aquestes administracions treballen conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica dels tres municipis. La Simbiosi Industrial respon principalment a la revalorització dels recursos sobrants d’una empresa perquè una altra els aprofiti. Es tracta que les empreses cooperin entre elles i mitjançant l’intercanvi de restes de materials, energia o aigua tothom pugui beneficiar-se’n.

  Aquest mètode permet a l’empresa ser més eficient en l’ús dels recursos i reduir els costos dels processos de producció, en tant que redueix la generació de residus i treu profit d’alguns sobrants. L’Ajuntament de Sabadell, amb el programa de dinamització de polígons d’activitat econòmica, aposta pel foment d’aquest model d’economia circular o col·laborativa aplicada a la indústria.

  Categories Empresa, Energia, Economia i treball, Transició Ecològica Tags energia renovable, plaques fotovoltaiques, polígons industrials, simbiosi industrial