PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  01
  Juliol
  2016

  Sabadell ha acollit la 3a Jornada d’intercanvi d’experiències del programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu

  A la trobada –amb 120 inscrits– hi han participat institucions, formadors i representants de centres educatius de Barcelona, Lleida i l’Escola Samuntada de Sabadell

  Sabadell ha acollit la 3a Jornada d’intercanvi d’experiències del programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu

  El Casal Pere Quart ha acollit, aquest dimecres, la 3a Jornada d’Intercanvi d’Experiències del programa “Magnet, Aliances per a l’èxit educatiu”. Impulsat per la Fundació Jaume Bofill, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona, aquest programa acompanya els centres educatius per desenvolupar un projecte en aliança amb una institució, de manera que es consoliden projectes educatius innovadors, de qualitat i atractius, amb magnetisme i de referència al territori, tant per a les famílies com per al conjunt de la comunitat educativa. En aquest marc, la jornada d’ahir a Sabadell ha tingut com a objectiu fomentar l’intercanvi d’experiències entre escoles i institucions que participen en el Magnet i s’ha centrat, en aquesta ocasió, en el tema “Com eduquem el pensament científic?”.

  A la trobada s’han trobat diverses institucions, formadors i també representants d’escoles de Barcelona, Lleida i l’Escola Samuntada de Sabadell, com a centre Magnet.

  A la Jornada hi ha assistit el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, la directora general d’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament, Carme Ortoll, i el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín.

  Organitzada per la Fundació Jaume Bofill i l’ICE, i amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) i l’Ajuntament de Sabadell, la jornada partia de la base que el pensament científic dota les persones de prou bagatge per cercar evidències i raons per argumentar i alhora els aporta aquella actitud indagadora inherent a tot acte creatiu. Es tracta, doncs, d’una manera de pensar i actuar que ha d’integrar el dia a dia d’una escola pública i compromesa a reduir la bretxa social. Tenint en compte aquestes premisses, la trobada al Casal Pere Quart ha volgut posar l’accent en els reptes que suposa per als centres educatius educar en el pensament científic.

  Durant la jornada, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que

  celebrem la forta implicació que l’Escola Samuntada ha desenvolupat en aquest projecte”. I ha afegit que “el Magnet és una iniciativa rellevant, en què hi ha dos elements que permeten avançar cap a l’èxit educatiu: d’una banda, la innovació educativa i, de l’altra, el fet de col·laborar amb entitats de referència com l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont en el cas de Sabadell

  Entre les activitats que s’han portar a terme durant la jornada, s’han fet diversos tallers amb propostes o experiments que han permès als participants compartir resultats i reflexionar des del punt de vista didàctic. També una taula rodona sobre l’educació científica en una escola compensadora de les desigualtats i una ponència sobre l’anomenada metodologia tinkering. Així mateix, dins la jornada s’ha dedicat un espai a l’intercanvi d’impressions perquè els centres participants poguessin compartir apreciacions i valoracions sobre què significa formar part del programa Magnet, les inquietuds, els reptes a assolir, etc.

  Més informació sobre el Programa Magnet

  Categories Educació Tags èxit educatiu, projectes educatius