CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  17
  abril
  2014

  Sabadell impulsa la segona edició del cicle Viu la primavera amb un ampli ventall d’activitats

  Tallers de jardineria, itineraris per parcs i jardins, una fira de la flor i la planta i un nou web són algunes de les propostes

  Tallers de jardineria, itineraris per parcs i jardins, una fira de la flor i la planta i un nou web són algunes de les propostes.

  Amb la finalitat d’afavorir les activitats saludables a l'aire lliure i en contacte amb la natura en el període de transició de l’hivern a l’estiu, l’Ajuntament de Sabadell ha decidit impulsar la segona edició del cicle Viu la primavera.

  La voluntat és motivar la ciutadania a sortir al carrer i a gaudir de la natura, sota el paraigua de la primavera i, alhora, motivar el coneixement de l’entorn.

  La primera de les activitats emmarcada en Viu la primavera és una gimcana pel barri de Nostra Llar. La cita serà el proper 27 d’abril entre les 11 del matí  i l’1 del migdia. Cal inscripció prèvia per telèfon al 010 o presencialment a les oficines del Servei d’Atenció Ciutadana. (SAC).

  La gimcana proposa conèixer la vegetació i la història del barri, tot aprenent matemàtiques, medi natural i social. S’aprofundirà en l’origen del barri vinculat al desenvolupament a la indústria tèxtil de Sabadell, i en la identificació de diferents espècies d’arbres molt comuns als parcs i jardins de la ciutat.

  Tallers de jardineria

  Viu la Primavera també proposa quatre tallers de jardineria que es duran a terme a l’Auditori de la masia del Parc Central del Vallès. L'objecte dels tallers és donar a conèixer pràctiques elementals de jardineria i convidar a la pràctica en l'espai de què es disposa.

  El dos primers tindran lloc el dissabte 17 maig al matí. De 10.30 a 12 es portarà a terme el que porta per títol Com fer un jardí de baix manteniment, on es mostraran estratègies per crear i mantenir un jardí amb tècniques sostenibles i de baix cost. Més tard, de 12 a 13.30 es farà el taller d’Horts Casolans, destinat a conèixer les condicions de cultiu de l’hort casolà i adaptar-lo al jardí, balcó o terrassa de casa nostra.

  Els altres dos tallers es faran el diumenge 18 de maig també al matí. A les 10.30 es portarà a terme el taller sobre Com tenir cura de les plantes de Casa, on s’abordaran les tècniques bàsiques per triar i mantenir correctament les plantes i flors de casa. Al mateix auditori, ja a les 12 del migdia, començarà el taller d’Art Floral, on s’explicaran les tècniques per aprendre a crear rams de flors i altres decoracions amb flors i plantes.

  Tots els tallers són gratuïts i cal inscripció prèvia a partir del dia 5 de maig trucant al 010 o presencialment a les oficines del SAC (Atenció Ciutadana).

  Itinerari i Festa del parc de Catalunya

  Així mateix, Viu la primavera proposa un itinerari que es podrà fer en dues jornades diferents: el 31 de maig a les 10 i l’1 de juny a les 12 h. L’itinerari surtirà del parc de Catalunya, davant del llac de les lletres, i es farà a peu pel parc de Catalunya per identificar les espècies d’arbres, localitzant diversos arbres senyalitzats amb codis QR.

  Les inscripcions són limitades i per participar en algun dels itineraris cal inscriure a partir del 15 de maig trucant al 010 o presencialment a les oficines del SAC (Atenció Ciutadana).

  Aquest itinerari s’emmarca en la festa del la Festa del Parc de Catalunya, una oportunitat per conèixer de primera mà tots els racons i les activitats que ofereix el parc, a més de presentar tot un seguit de propostes culturals i d’oci per a tots els públics.

  L’objectiu és donar a conèixer encara més un parc urbà, que és un referent, el centre neuràlgic de moltes famílies. Un parc que té vida durant tot l’any i que aquests dies concentrarà un ampli ventall de propostes per a tots els públics

  Web actiu

  La primera edició de Viu la primavera, es va posar en marxa un nou web enfocat a descobrir els parcs i jardins de la ciutat www.sabadell.cat/jardineria

  La pàgina, continua activa i ofereix informació sobre principals parcs urbans de Sabadell, per tal de donar a conèixer les possibilitats d’esbarjo que ofereixen aquests espais verds. Així mateix, el web aglutina activitats, tallers, itineraris, informació a la xarxa i una guia de parcs i jardins de la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir les activitats saludables a l’aire lliure.

  Al web també es pot trobar informació de les 226 àrees de jocs infantils que hi ha a la ciutat i d’altres activitats d’interès per al ciutadà, com poden ser els aparells de gimnàstica per a la gent gran o els espais de joc de petanca.

  La pàgina també informa sobre la telegestió del reg, un sistema de gestió centralitzada i remot de la xarxa de reg dels espais verds de la ciutat.

  Categories Cultura i esport, Activitats culturals, Parcs i Jardins Tags cultura, Viu la primavera