PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  16
  Setembre
  2016

  Sabadell incorpora dos nous autobusos, menys contaminants, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

  És un primer pas per renovar una flota que havia quedat massa envellida

  busos115El divendres 16 de setembre, a les 10 del matí, al passeig de la Plaça Major, s’han presentat els dos autobusos nous de què disposarà a partir d’ara la xarxa urbana de Sabadell i que començaran dilluns vinent. Es tracta de dos vehicles d’última generació, que formaran part de la flota que gestiona Transports Urbans Sabadell (TUS). Són de la marca MAN i porten motor dièsel Euro VI, de baixes emissions, tal com estableix la normativa de la Unió Europea. S’estaran al Passeig tot el dia d’avui perquè la ciutadania hi pugui pujar i els pugui conèixer de primera mà.

  La presentació l’han duta a terme Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell; Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic; Paco López, president de Transports Urbans Sabadell (TUS), i Xavier Cañadas, gerent de TUS. Juli Fernàndez ha afirmat que

  són els primers autobusos nous que Sabadell compra des del novembre del 2007. Aquest és el primer pas per renovar una flota que havia quedat excessivament envellida. El Govern es va comprometre a contrarestar aquesta anomalia i ha buscat el finançament necessari per fer-ho possible.

  Xavier Guerrero ha afegit que

  cal destacar el fet que aquests autobusos són molt menys contaminants dels que hi havia fins ara i substitueixen dos vehicles que tenien 21 anys .

  Aquesta renovació inclou la incorporació del primer autobús híbrid a la ciutat, a principis de l’any vinent, i un ambiciós pla de renovació de la flota que es completarà aquests propers tres anys.

  Els dos vehicles reportaran molts beneficis als usuaris pel desenvolupament tecnològic amb què estan dissenyats, pel confort que presenten, per la doble rampa automàtica i manual per busos215a persones amb mobilitat reduïda, per les millores en seguretat, com el sistema d’avís lluminós i acústic per a les portes en moviment, o dispositius d’última generació com la incorporació de connectors USB a la plataforma central per recarregar dispositius electrònics.

  Així mateix, el motor Euro VI de baixes emissions comporta que es redueixin les emissions locals –CO, HC, Nox, PM– més d’un 95% respecte dels vehicles que substitueixen i permeten reduir una mitjana del 6% de les emissions del global de la flota.

  Els autobusos disposen de 28 seients i tenen capacitat per a més de 50 persones dretes, incloent l’espai per a dues cadires de rodes, gràcies al disseny de la carrosseria, que optimitza l’espai interior.

  El preu de cada vehicle és de 230.000 € –cosa que representa un total de 460.000 €–, compra que s’amortitzarà durant un període de 10 anys, com és habitual en aquest tipus d’inversió.

  El Govern municipal s’ha compromès a renovar progressivament la flota d’autobusos a Sabadell, que ara consta de 62 unitats. D’aquesta manera, es compraran vehiclesque emeten menys emissions, més avançats tecnològicament i amb un funcionament adequat a les necessitats de servei de la ciutat de Sabadell. En busos315aquest sentit, s’està treballant en un Pla d’Inversions del Transport Públic que no només permeti renovar la flota, sinó també dur a terme actuacions complementàries per millorar la informació de les parades i la qualitat del servei. Aquest Pla està en procés de redacció i es preveu que s’aprovi aquest any.

  Augment d’usuaris el 2015

  El nombre total d’usuaris de la xarxa d’autobús a Sabadell l’any 2015 va ser de 12.663.069, xifra que representa un increment de 244.119 usuaris respecte a l’any anterior, és a dir, un 1,97 % més que el 2014. Aquest augment és el primer des del 2009, quan els efectes de la crisi es van traslladar també al transport públic. Des de llavors les xifres havien anat disminuint cada any, excepte un lleuger increment registrat el 2011, però com a conseqüència de la incorporació de la línia 12 de Sabadell a Sant Quirze dins del sistema urbà de transport.

  Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

  La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, té lloc del 16 al 22 de setembre amb diversos actes i promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segures i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

  Categories Transport Públic, Mobilitat i transport Tags Autobusos híbrids, mobilitat sostenible i segura, setmana de la mobilitat