CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  20
  Desembre
  2022

  Sabadell inverteix aquest mandat més de 105 milions d’euros en més de 300 actuacions a tota la ciutat

   Sabadell inverteix aquest mandat més de 105 milions d’euros en més de 300 actuacions a tota la ciutat

  Des de juny de 2019, l’Ajuntament ha mobilitzat més de 105 milions d’euros que s’han traduït en més de 300 actuacions distribuïdes per tota la ciutat. Així ho ha explicat avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en la trobada anual amb els mitjans de comunicació. Les més de 300 accions, que ja s’han executat, s’estan portant a terme o es materialitzaran els propers mesos, es distribueixen per tots els barris i districtes i comprenen diferents àmbits: des de la millora de l’espai públic fins als equipaments, passant per accions per fomentar la seguretat o per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica, entre altres.  

  Tal com ha explicat, Marta Farrés,

  “en aquests tres anys i mig hem governat, hem donat estabilitat i hem estat capaços de generar consensos per impulsar projectes de progrés col·lectiu. Malgrat la pandèmia, la guerra d’Ucraïna i la inflació, hem complert i hem posat Sabadell en marxa. Avui la nostra ciutat està objectivament molt millor que quan vam començar el mandat”.

  L’alcaldessa ha destacat que

  “els projectes han arribat a tota la ciutat, de nord a sud i d’est a oest. Invertim al centre i invertim als barris amb la voluntat que tot Sabadell avanci alhora”.

  Paral·lelament, Farrés ha remarcat que

  “hem defensat Sabadell allà on calia. Hem posat Sabadell al mapa, hem agafat pes i se’ns escolta”.

  Precisament en relació amb la defensa dels interessos de la ciutat, l’alcaldessa ha explicat que als més de 105 milions d’euros d’inversió municipal caldria sumar altres inversions aconseguides per a Sabadell, com els 65 M€ que s’estan invertint al Taulí, que han multiplicat per 10 la inversió prevista. També l’acord amb la Generalitat per construir la que serà la primera residència pública de la ciutat i la posada en marxa, aquest curs, del nou grau públic d’infermeria, que ha de traslladar part de la seva formació a l’Artèxtil. 

  Millora de l’espai públic

  Dins aquest capítol, hi ha prop de 38 milions d’euros per posar la ciutat al dia. Aquí s’inscriuen múltiples actuacions com la renovació de la plaça de la Fuensanta, del passeig de la Plaça Major, del carrer de la Indústria, el carrer Calvet d’Estrella i les places de Mestre Planas i Montserrat Roig a l’Eixample, la reforma del carrer de Concha Espina i la transformació del carrer de Goya al sud o la modernització del polígon de Can Roqueta, entre moltes altres.

  En aquest àmbit, destaquen els 2 milions invertits en la millora de les àrees de joc infantil a tota la ciutat i els 10 milions destinats a la renovació de l’enllumenat i la seva substitució per led. A hores d’ara, un 90% de les lluminàries de Sabadell són de led i els propers anys s’arribarà al 100%.

  D’altra banda, en asfaltar i renovar carrers, s’han invertit més de 4,1 milions d’euros i l’any que ve s’hi destina 1,5 milions més per millorar els ferms i voreres de tota la ciutat.

   Equipaments

  Les actuacions als equipaments de servei a la ciutadania sumen més de 20 milions d’euros destinats a millorar la qualitat d’aquests espais i a anar avançant en eficiència energètica i sostenibilitat ambiental.

  Hi destaquen l’impuls als equipaments esportius i la millora dels equipaments educatius, fonamentals tots dos per a la cohesió social.

  Pel que fa als equipaments esportius, s’ha iniciat el Pavelló de l’Oest i també s’ha recuperat la Pista Coberta d’Atletisme. Així mateix s’ha finalitzat el cicle de renovació de gespa artificial als camps de futbol de la ciutat, s’ha millorat l’accessibilitat del pavelló de Gràcia i s’està impulsant la renovació de la il·luminació interior de cinc pavellons (municipal d’Esports, Cal Balsach, Nord, Sud i Gràcia) i de les lluminàries del Complex Esportiu Sant Oleguer i de la Bassa. Paral·lelament s’han fet múltiples millores a la Nova Creu Alta.

  També s’ha fet un important esforç en equipaments educatius. Tal com ha explicat l’alcaldessa 

  “ha estat una de les línies fonamentals d’acció, anant més enllà del que seria com a Ajuntament la nostra responsabilitat i competència. Entenem que l’educació de qualitat passa per una bona formació però també per uns equipaments dignes”.

  Només a tall d’exemple: per posar les escoles a punt per aquest curs 22-23 i durant els primers mesos de curs, l’Ajuntament ha fet i impulsat millores per valor d’1,92 milions d’euros al conjunt de centres educatius públics de la ciutat.

  Mobilitat

  Durant el mandat, s’han consignat més de 19 M€ a accions relacionades amb una mobilitat més sostenible a nivell global com també més segura, sobre tot als entorns dels centres educatius. Aquí hi destaquen, entre altres, el compromís per renovar la flota de transport públic. L’any que ve la ciutat incorporarà 13 nous autobusos, dels quals 6 seran completament elèctrics i la resta híbrids. Amb això, el 62% de la flota de transport urbà de Sabadell serà de baixes emissions.

  D’altra banda, i en relació amb els entorns escolars, s’han portat a terme accions com la renovació del carrer de Pérez Moya, al sud; el nou camí escolar de l’Escola Pau Casals i la remodelació del carrer de la Indústria, tot millorant la mobilitat als centres educatius de la zona. Així mateix, s’ha iniciat la licitació per remodelar els entorns de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume i per millorar la seguretat i la senyalització a 16 escoles i s’està treballant per actuar en la senyalització de 90 punts més.

  Habitatge

  Per tal de facilitar l’accés a l’habitatge, en tres anys s’han destinat més de 20 M€ a la compra i rehabilitació de pisos socials i a l’ampliació de capital de l’empresa municipal VIMUSA. Entre les actuacions, s’han adquirit o rehabilitat més d’un centenar d’habitatges per incorporar-los al parc de lloguer social i properament finalitzaran els 53 nous pisos de les promocions que VIMUSA està construint al carrer de Francesc Layret i a la ctra. de Barcelona i que formen part dels més de 500 habitatges que es construiran a la ciutat.

  Seguretat

  En seguretat, es multiplicaran per 5 les càmeres de videovigilància ubicades a l’espai públic. A hores d’ara, n’hi ha 43 distribuïdes a diferents barris (sense comptar les ubicades a Cal Marcet) respecte les 10 que hi havia en començar el mandat. I els propers mesos s’instal·laran de noves a la plaça del Pi, el passeig de la Plaça Major i la plaça de la Creu de Barberà. D’aquesta manera, es superaran la cinquantena d’aparells.

  Gran Via-Ripoll

  Una altra de les inversions destacades servirà per naturalitzar i millorar la Gran Via, a la qual es destinen 3,5 milions d’euros. I també les accions per recuperar veritablement el Ripoll per a la ciutat. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament presentarà als fons Next Generation la sol·licitud d’ajuts per portar-hi a terme millores ambientals i d’accessibilitat per valor de 4 milions d’euros. Un projecte que compta amb el suport, entre altres, de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Escola d’Arquitectura del Vallès i el Consorci Besòs Tordera.

  Arbres i emergència climàtica

  Els valors de sostenibilitat són, de fet, una de les línies fonamentals d’actuació, dins la qual s’han impulsat nombroses accions per naturalitzar Sabadell i avançar cap a una ciutat més verda, així com per fer front a la situació d’emergència climàtica.

  Entre les múltiples mesures, s’ha fet una important aposta per potenciar la presència d’arbrat a tots els barris. L’any 2023 es plantaran 1.450 nous exemplars als diferents districtes. Arbres que es sumaran als 2.930 que s’han plantat des d’inicis de mandat.

   

   

  Categories Ajuntament, Govern Tags Alcaldessa, eficiència energètica, equipaments, estalvi energètic, Inversions, seguretat