PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

  06
  Setembre
  2023

  Sabadell obre una nova oficina especialitzada en la rehabilitació d’edificis

  El nou equipament dona suport a la ciutadania que vulgui reformar els seus habitatges acollint-se als fons europeus Next Generation

  Sabadell obre una nova oficina especialitzada en la rehabilitació d’edificis

  Vimusa ha obert una nova oficina de rehabilitació per acompanyar i donar suport a aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin reformar els seus habitatges acollint-se als fons europeus Next Generation. L’alcaldessa, Marta Farrés, i el tinent d’alcaldessa i regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, han presentat avui el nou equipament, ubicat a la carretera de Barcelona 598, al sud de la ciutat.

  Els objectius de la nova oficina són fomentar la rehabilitació energètica dels edificis, informar i assessorar la ciutadania en el procés de rehabilitació i acompanyar les comunitats de propietaris que demanin subvencions Next Generation. Aquesta tasca es farà de manera coordinada amb els Col·legis professionals d’Arquitectes, Arquitectes Tècnics i Administradors de Finques.

  Tal com ha explicat Marta Farrés,

  “la política d’habitatge és una de les més importants que tenim com a Ajuntament. I és que el gran element d’exclusió que tenim a les ciutats és poder accedir o no a un habitatge digne i per això hem de treballar en moltes línies i polítiques. Això passa per la construcció d’habitatge públic, per l’adquisició de pisos per incorporar-los a la borsa d’habitatge públic i també per les polítiques de rehabilitació. I aquí son clau els Fons Next Generation per adaptar els habitatges en termes de sostenibilitat, fer-los més eficients i que les famílies puguin pagar menys consums”.

  En aquest sentit, continua Farrés, l’Oficina ha de contribuir a què “les comunitats s’articulin i puguin acabar fent aquests projectes de rehabilitació”. I ha volgut agrair a les associacions de veïns la seva col·laboració per arribar als diferents barris i a les comunitats de propietaris.

  La nova oficina estarà oberta de 8.15 a 14 h de dilluns a divendres i dimarts i dijous també de 16 a 17.45 h. El telèfon de contacte és el 93 018 09 01.

  Ara mateix continuen obertes 4 línies de subvencions per millorar l’eficiència energètica. Els ajuts cobreixen les despeses d’honoraris de redacció del projecte i entre el 40% i el 80% del cost de les obres -depèn de l’estalvi energètic assolit-. En casos de vulnerabilitat, els ajuts poden arribar a cobrir el 100%.

  Per tal de contribuir a la difusió i donar a conèixer els ajuts entre la ciutadania, s’ha comptat amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV).

  7 milions per a Sabadell

  La primera línia d’ajuts és el ‘Programa 1 de barris’ i compta amb 7 milions d’euros que es destinaran a la rehabilitació d’edificis situats als anomenats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). A Sabadell, se’n podran beneficiar uns 400 domicilis dels barris de Can Deu, la Roureda, Ca n’Oriac, Torreguitart, la Concòrdia, Merinals, Can Puiggener, Torre-romeu, Campoamor, Espronceda, Creu de Barberà i les Termes.

  Tot i així, aquells edificis que no formen part d’aquest programa, tenen l’opció de demanar subvencions per rehabilitar energèticament el seu edifici o habitatge particular. També hi ha una línia d’ajudes orientada a l’obtenció del llibre de l’edifici i a la redacció del projecte de rehabilitació previ necessari per a qualsevol de les actuacions.

  Què són les obres de rehabilitació energètica?

  Les obres de rehabilitació energètica són aquelles que es poden realitzar en façanes, cobertes i instal·lacions d’edificis per tal de reduir el consum energètic, la factura i millorar el confort. L’objectiu és aïllar els habitatges del fred i de la calor, de manera que requereixin menys aire condicionat a l’estiu i menys calefacció a l’hivern.

  Algunes de les actuacions possibles són, per exemple, l’aïllament tèrmic de la façana i de les cobertes, la substitució de finestres, la implantació de nous sistemes de ventilació, la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia o la col·locació de plaques solars o fotovoltaiques, entre d’altres.

  D’altra banda, aquest tipus d’actuacions comporten avantatges a curt i a llarg termini: milloren el confort i la qualitat de vida dels habitants, permeten un estalvi en la factura de la llum i del gas, incrementen el valor de l’immoble, allarguen la vida útil de l’edifici i, sobretot, tenen un impacte positiu en el medi ambient. Així, l’objectiu principal és reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i mitigar l’emergència climàtica.

  La nova oficina és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Segons l’acord, l’Agència de l’Habitatge, dependent de la Generalitat, ha aportat 30.000 € a l’Oficina Local de manera inicial, a més d’una subvenció a posteriori per cada habitatge que s’hagi rehabilitat de forma efectiva i on l’Oficina Local hagi fet tasques de suport i tramitació.

  Categories Sabadell 2030, Habitatge, Projectes Estratègics, Urbanisme i Habitatge Tags Vimusa