PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Setembre
2018

Sabadell organitza una jornada sobre el nomenclàtor

Tindrà lloc el 14 i 15 de setembre, al Casal Pere Quart, i és oberta a tothom

Sabadell organitza una jornada sobre el nomenclàtor

L’Ajuntament de Sabadell organitza una jornada de dos dies per tractar aspectes relacionats amb el nomenclàtor urbà, és a dir, la llista de topònims de les vies públiques d’una població, entesa com a element patrimonial. Tindrà lloc el divendres 14 de setembre, de 7 a 9 del vespre, i el dissabte 15, al matí de 9 a 2, al Casal Pere Quart amb el títol de Jornada sobre el Nomenclàtor.

El divendres es tractarà El valor patrimonial del nomenclàtor i hi intervindran Vicenç Villatoro, escriptor i periodista; Salvador Cardús, sociòleg i escriptor, i Montserrat Duch, catedràtica d'Història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L’objectiu d’aquesta sessió és plantejar les idees que des del camp de la filosofia, la sociologia o la història permeten entendre què és un nomenclàtor i el valor que té per a la comunitat ciutadana.

L’endemà hi haurà dues sessions diferents. La primera part es dedicarà a La Llei de la memòria històrica i el posicionament historiogràfic i s’iniciarà amb una ponència sobre “El memorial democràtic”, a càrrec d’Oriol Dueñas, historiador i tècnic del Memorial Democràtic, i una segona part dedicada a “Memòria, història i nomenclàtor”, amb els historiadors Josep Abad, Angelina Puig i Francesc Vilanova.

A la segona part hi haurà l’apartat dedicat a El nomenclàtor de Sabadell, en què primerament s’exposaran “Exemples d’altres ciutats”, amb Jesús Romero, cap del servei d’informació Geogràfica i Població de l’Ajuntament de Terrassa, i Ricard Vinyes, comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona. I, seguidament, serà el torn de tractar “El nomenclàtor dels nostres carrers: la necessitat d’una revisió”, amb Josep Maria Benaul, historiador; Josep Ache, periodista, i Jordi Serrano, historiador i rector de la UPEC.

La jornada s’ha organitzat en el marc de reflexió sobre la memòria històrica i dins del grup de treball sobre el nomenclàtor, integrat per Amical de Mauthausen, CCOO-Vallès Occidental, Centro Cultural de Torre-romeu, Fundació Bosch i Cardellach, Òmnium Cultural de Sabadell, UES, Universitat Popular de Sabadell i Sabadell per la República.

Tant l’Ajuntament com les entitats que hi col·laboren conviden els ciutadans a participar en aquesta jornada, pensada per reflexionar sobre el nomenclàtor, el seu paper patrimonial i els valors que conté.

Programa