PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Maig
2019

Sabadell participa en la celebració de la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya

Cinefòrum i projecció de la pel·lícula “Estiu 1993”, el 3 de juny al Vapor Badia

Sabadell participa en la celebració de la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya

L’Ajuntament de Sabadell participa en la celebració de la Setmana de l’Acolliment Familiar a Catalunya, organitzada per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció de la Generalitat del 31 de maig al 8 de juny. La participació es concreta amb un  Cinefòrum on es projectarà la  pel·lícula Estiu 1993 de la directora Carla Simón, amb un posterior col·loqui per tractar el tema de l’acolliment familiar.

La projecció d’aquesta pel·lícula serà el dia 3 de juny, a les 18 h, a l’Auditori de la Biblioteca Vapor Badia i, posteriorment, es farà un col·loqui sobre la temàtica de l’acolliment familiar. Hi participaran Agnès Russiñol, directora de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), Gabriel Fernàndez, regidor en funcions d’Acció Social, professionals dels servei d’atenció a la infància de Sabadell i membres de les entitats de la ciutat.

L’activitat és gratuïta, amb l’objectiu de sensibilitzar i poder informar i assessorar a les persones i famílies interessades en oferir-se com a família acollidora als infants tutelats que no poden gaudir d’una llar amb els seus pares i mares.

‘Estiu 1993’

La Frida és la protagonista d’Estiu 1993, estrenada al 2017 al Festival de Berlin, una nena de sis anys que després de perdre els seus pares marxa a viure a casa d’uns familiars. Passa així el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família. La pel·lícula, una referència autobiogràfica de la directora, Carla Simón, va ser premiada per partida doble a la Berlinale i també al Festival de Màlaga.

700 famílies acollidores

A Catalunya hi ha més de 700 famílies acollidores, amb les quals hi estan acollits més de 900 infants. Però encara se'n necessiten moltes més, especialment, per a grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional. 

Les necessitats de l’infant i la situació de la seva família biològica defineixen la temporalitat de l’acolliment. Pot ser un acolliment d’urgència i diagnòstic, un acolliment simple, un acolliment permanent i també existeix l’acolliment de caps de setmana i vacances, per a infants més grans i adolescents.

Per aquest motiu, durant tota la setmana s'organitzen activitats relacionades amb l’acolliment familiar en molts municipis de Catalunya, explicant i sol·licitant suport de les administracions locals i de la ciutadania per la campanya de difusió d’aquesta mesura de protecció.