PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Febrer
2022

Sabadell participa per primera vegada en el Festival de Dansa Metropolitana

La cinquena edició tindrà lloc del 10 al 27 de març

Sabadell participa per primera vegada en el Festival de Dansa Metropolitana

L’Ajuntament de Sabadell s’ha incorporat per primera vegada al Festival de Dansa Metropolitana, que tindrà lloc a 12 municipis del 10 al 27 de març. Aquest projecte té l’objectiu de donar visibilitat a la dansa, generar i consolidar públics i donar suport al teixit local. La cinquena edició del festival comptarà amb la nova adhesió de Sabadell i Granollers, que se sumen a Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet, El Prat, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Dansa Metropolitana també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’àrea Metropolitana de Barcelona.

L’edició engloba més de 300 activitats, entre les quals hi haurà 92 espectacles, 35 pel·lícules, 34 accions paral·leles i 35 accions en el marc d’un projecte educatiu.

Pel que fa a la programació de Sabadell, hi haurà activitats gratuïtes i d’altres de pagament. El 12 de març, a les 20 h, es podrà veure “Ecoica” (10€), de Blanca Tolsá, a l’Estruch. El 19 de març, a les 18 h, l’Associació de Dansa Contemporània de Sabadell presentarà “Isi-si pop corn, please”, a la plaça del Doctor Robert. També el 19 de març, a les 18 h, hi haurà l’espectacle “Blue Monday”, d’Agnes Sales & Cia. Hector Plaza.

El 25 de març, a les 20 h, tindrà lloc a l’Estruch “Tears in the rain”, the Wonderground” (10€). El 26 de març, a les 18 h, es presentarà a la plaça de l’Argub l’espectacle “Migrare”, de Maduixa. Aquest número gratuït, inclòs en el programa d’activitats del Dia Internacional de la Dona, explica la lluita de dones que van haver de deixar la seva terra d’origen i ara el país d’arribada les rebutja. És la història de dones fortes, valentes i resilients.

El 26 de març, a les 20 h, destaca la proposta internacional “9” (10€) al Teatre Principal, que compta amb la col·laboració de LaSala. Aquesta actuació dels canadencs Cas Public és una obra que parteix de la diversitat funcional d’un dels ballarins de la companyia, Cai Glover, que va superar una discapacitat auditiva.

Entre les activitats educatives, el divendres 11 de març, a les 12.30h, hi haurà l’assaig obert d’Ecoica, a l’Estruch. Els dies 16 i 17 de març, de 10 a 13 h, s’oferiran els tallers de dansa “Això és ritme!”. Així mateix, els dies 4, 11, 25 de març i 1 d’abril, de 12.30 a 14.30 h, es faran tallers adreçats a la generació Z, amb l’objectiu d’acostar la dansa a través del llenguatge de les xarxes socials.

El Festival de Dansa Metropolitana

Dansa Metropolitana és un projecte que va néixer el 2018 amb el propòsit de democratitzar la dansa, fer-la accessible a tota la ciutadania i donar suport al teixit local. La programació d’espectacles combina des de grans noms ja consagrats, fins a les noves generacions; així com una gran varietat d’estils, des de la dansa urbana i contemporània, fins a la clàssica i de flamenc.

Consulta la programació de Sabadell mitjançant aquest enllaç i la de la resta del festival, aquí.