PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Gener
2015

Sabadell pateix un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica

La previsió apunta que l’episodi persistirà almenys fins a finals del cap de setmana

Juntament amb una quarantena de municipis de la conurbació de la ciutat de Barcelona, Sabadell pateix un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica. La Generalitat ha activat un protocol en aquest sentit que ha començat a les 6 d’aquest matí i que no comporta l’activació de cap pla d’emergència.

L’activació del protocol per episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire, aprovat al setembre de 2014, amb l'objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, es recomana a la població que utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions.

Es recomana amb caràcter preventiu que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i les 18h. De la mateixa manera, es recomana no fer exercici físic per les vies amb trànsit rodat intens o espais amb congestió de trànsit.

Tal com informa la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, la mesura es pren a causa de la persistència d’un potent anticicló que dificulta la dispersió dels òxids de nitrogen (NOx) i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera. Actualment s’estan mesurant nivells màxims de 180 micrograms/m3 de NOx en algunes estacions quan el llindar a evitar segons el protocol és de 200 micrograms/m3.

El seguiment de l'evolució de l'episodi es farà diàriament amb la informació que proporcionen els models de dispersió de contaminants a 48 hores. La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.