PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  22
  Febrer
  2022

  Sabadell plantarà enguany 2.500 arbres per tota la ciutat

  Avui alumnat de l’Escola Virolet ha pres part en la plantada de nous exemplars i s’ha posat en marxa el nou comptador d’arbres a la pantalla gegant de la Fira Sabadell

  Sabadell plantarà enguany 2.500 arbres per tota la ciutat

  En el marc de l’estratègia Sabadell Més Verda, enguany l’Ajuntament plantarà 2.500 arbres als diferents barris de la ciutat. Els nous exemplars es sumaran als 1.192 que ja s’han plantat des de l’inici del mandat, contribuint d’aquesta manera a naturalitzar els espais públics i a potenciar tots els beneficis que el verd implica a nivell ambiental, estètic i per a la salut de les persones. L’objectiu municipal és plantar 6.000 arbres en 10 anys.

  Precisament per simbolitzar el compromís municipal amb l’increment del nombre d’arbres, avui infants de l’Escola Virolet han pres part en la plantada de més d’una trentena d’unitats de l’espècie saboners al carrer de Walter Benjamin i a la plaça de Joan Alsina. A l’acte han participat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la tinenta d’alcaldessa i regidora del districte 4, Marta Morell; el tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Jesús Rodríguez; el regidor d’Educació, Manolo Robles; i representants veïnals.

  Dels 2.500 exemplars que es plantaran enguany, un total de 1.164 formen part de les plantacions que s’estan portant a terme a tots els districtes de Sabadell. Així mateix, cal sumar les actuacions específiques que es faran al districte sisè i a l’Eix Macià i els nous exemplars que es plantaran als parcs de la ciutat, entre els quals al Parc del Nord i al Parc de les Aigües, els treballs dels quals ja han començat. Les noves unitats incrementaran el nombre d’arbres a Sabadell o bé serviran per substituir altres de morts o malalts.

  Comptador d’arbres

  Paral·lelament a la plantada, avui també es posarà en marxa un comptador a la pantalla gegant de la Fira Sabadell per tal de compartir amb la ciutadania i donar comptes de com es va incrementant el nombre d’arbres a la ciutat. El comptador s’iniciarà amb la xifra de 1.192, que són els exemplars que s’han plantat en els darrers dos anys i mig i, a partir d’aquí, s’anirà actualitzant periòdicament  conforme es vagin realitzant plantacions.

  Beneficis de l’arbrat

  Entre els múltiples beneficis que implica l’impuls d’arbrat a les ciutats hi és la millora de la qualitat de l’aire (atès que els arbres filtren els contaminants, redueixen el CO2 i regulen la temperatura), com també la reducció de la contaminació acústica, ja que actuen com a barrera i disminueixen els nivells de soroll.

  Alhora, milloren la captació d’aigua, tot reduint el risc d’inundacions, i afavoreixen la biodiversitat. També aporten ombra i humitat, tot promovent l’estalvi energètic a les llars. En definitiva són un actiu important en la salut de les persones i en la seva qualitat de vida.

  Categories Sabadell 2030, Medi ambient, Transició Ecològica Tags Arbres, espai públic, Sabadell Més Verda, Sostenibilitat