PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Setembre
2020

Sabadell podria perdre 2.240.000 euros si no s’acull a l’acord sobre romanents

Amb l’acord econòmic assolit entre la FEMP i el Govern Central, Sabadell rebria aquests diners a fons perdut i, a més, rebria en 10 anys els 6,4 milions que prestés

Sabadell podria perdre 2.240.000 euros si no s’acull a l’acord sobre romanents

Els càlculs municipals indiquen que si Sabadell participa en l’acord econòmic signat per la Federación Española de Municipios y Provincias i el Govern Central i posa a disposició de l’Estat part del seu romanent de tresoreria, rebrà un mínim de 2.240.000 euros. A més, recuperarà els diners que hagi prestat (es calcula que a l’entorn de 6,4 milions) en deu anys. En canvi, si no pren part en l’acord, no podrà rebre els 2.240.000 euros amb el quals li compensaria l’Estat i, per tant, aquests diners es perdrien per a la ciutat.

L’acord signat per la FEMP per a l’acció local post COVID és una alternativa que s’ofereix als municipis per poder utilitzar els romanents de tresoreria, limitats per la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera. En aquest marc, les entitats locals que posin a disposició de l’Estat els seus saldos disponibles de romanents percebran una quantitat proporcional, que computarà com a ingrés no financer durant 2020 i 2021. Aquesta quantitat (per a Sabadell un mínim de 2.240.000€) serà a fons perdut, és a dir, no s’haurà de tornar i com seran ingressos provinents de l’Estat es podran utilitzar sense que generin dèficit ni computin per a la regla de la despesa.

A partir de 2022 i en un termini de 10 anys, els Govern Locals rebran la quantitat cedida (en el cas de Sabadell 6,4 milions). L’acord de la FEMP amb l’Estat contempla també altres aspectes com l’aportació d’un màxim de 400 milions per a compensar el dèficit dels serveis de transport urbà i la participació del món local als fons europeus que pugen a 72.000 milions.