PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Novembre
2017

Sabadell posa l’accent en un relat comú del Nadal amb l’objectiu d’impulsar la capitalitat de la ciutat

S’han organitzat més de 300 activitats

Sabadell posa l’accent en un relat comú del Nadal amb l’objectiu d’impulsar la capitalitat de la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell ha elaborat un programa d’activitats de Nadal amb un relat únic que recollirà els ingredients de la cultura sabadellenca. El programa oferirà 320 propostes adreçades a diferents als públics: infantil, familiar i, també, juvenil.

L’objectiu és oferir un programa conjunt d’activitats culturals, esportives, comercials i cíviques sota un denominador comú que, alhora, contribueixi a la promoció exterior de la ciutat i promogui la capitalitat de Sabadell. Per això, el lema Sabadell il·lumina, a l’entorn de la llum, generarà espais càlids per compartir ciutat, convertint-la en un lloc agradable i atractiu per als qui hi viuen i per als qui la visiten. La proposta concentra, a més, el temps de la tradició, la cultura, les compres i la dinamització comercial, el temps per al consum responsable, el temps per atraure turisme i promocionar la ciutat i el temps per a la solidaritat i els valors.

En la roda de premsa de presentació del programa de Nadal, l’alcalde, Maties Serracant, ha afirmat que "amb el programa de Nadal Sabadell Il·lumina volem oferir un Nadal cultural, comercial i festiu engrescador, amb un relat comú, que afavoreixi la promoció de la ciutat".

Per la seva banda, segons Marisol Martínez, tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, “hem treballat junts, sector públic i privat, per fer una oferta comercial i cultural de qualitat, amb el reclam d'uns carrers i places decorades i omplint-les de llum".

Pel que fa a la proposta cultural del programa, Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha explicat que "consolidem els eixos d'activitats culturals i els diferents espais on es desenvoluparan, amb la tradició i la cultura com a elements vertebradors".

Activitats de Nadal

El tret de sortida es farà el proper 24 de novembre amb l’encesa de llums de Nadal en més de 60 carrers i espais públics. L’enllumenat va a càrrec de les diferents associacions de comerciants de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament. L’enllumenat estarà format per més de 500 arcs que s’encendran cada dia, amb tecnologia LED de baix consum, a partir de les 6 de la tarda i fins al 6 de gener, inclòs.

Aquest any hi ha la novetat que s’il·luminarà el carrer de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès i l’avinguda de l’Onze de Setembre, per la voluntat de donar cobertura al recorregut de la Cavalcada de Reis.

A més, es col·locaran 5 arbres de Nadal a l’espai públic finançats per empreses via conveni de patrocini: Via Sabadell, Ca n’Oriac Comerç - Mercadona, Moventia, Imesco i TUS. Els arbres tindran una grandària de 8 metres i estaran ubicats a la plaça de Catalunya, plaça de Còrdova, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer dels Galliners i la plaça del Farell. A aquests cal sumar-hi els tres arbres que s’il·luminaran, per part de les entitats de la ciutat, al parc del Nord, a la plaça de Benjamín Garcia i a la de Cristóbal Ramos. S’ha previst il·luminar també altres equipaments com la Torre de l’Aigua.

Es decoraran els arbres de la plaça de Sant Roc i el Racó del Campanar, la plaça del Gas i altres espais com el carrer de Gràcia, el carrer de Torres i Bages, plaça de l’Alcalde Marcet, plaça de l’Imperial i plaça de Sant Jaume.

A més, al passeig de la Plaça Major s’instal·laran tres fanals cúbics il·luminats de 2, 3 i 2,5 metres, que reforçaran el relat del fanalet dissenyat per l’ESDi, l’element que es repartirà als infants de Sabadell per la Cavalcada.

Fira de Santa Llúcia

D’altra banda, la Fira de Santa Llúcia s’instal·larà a la plaça de Sant Roc, entre el 24 de novembre i el 23 de desembre, mentre que la Fira d’Artesans s’ubicarà, com a novetat, al passeig de la Plaça Major entre el 16 de desembre i el 5 de gener. I del 6 al 10 de desembre també es podrà gaudir de les Happy Food Trucks a la plaça del Doctor Robert.

Així mateix, s’ha previst una programació adreçada al públic infantil, familiar i juvenil. Amb el Museu del Gas, s’ha organitzat un programa d’activitats com ara tallers d’edició de fotografia, de robòtica o construcció d’un helicòpter amb energia solar, entre d’altres propostes. De la mateixa manera, els mercats municipals dels Merinals, Campoamor i Torre-romeu, Central i la Creu Alta organitzaran un programa d’activitats al voltant del Nadal.

Entre les activitats familiars destaca el parc Teixint el Nadal, a la plaça del Doctor Robert. Es tracta d’una instal·lació on un conjunt d’activitats, tallers i espectacles es desenvolupen a l’aire lliure, seguint el fil conductor de les fàbriques tèxtils de principis de segle XX i envoltat d’escenografia, vestuari i fil musical especialment creat per a l’esdeveniment. Des del 22 de desembre fins al 4 de gener es comptarà amb tot un desplegament de tallers creatius i participatius, dues instal·lacions fixes: la Gran Tempesta i la Carpa dels titelles, a més d’espectacles itinerants que interactuaran amb el públic.

Aquesta activitat es complementarà amb els tallers especial de llufes el dia 28 de desembre, i el Cap d’Any infantil, amb l’orquestra Fireluche i crispetes per donar la benvinguda al nou any a les 12 del migdia del dia 31.

Nits de Reis

Enguany també es distribuirà el conte Nit de Reis a Sabadell de David Vila, enguany reeditat amb noves il·lustracions del Col·lectiu Bafarada, que arribarà a les escoles i també als comerços de la ciutat. L’objectiu .és contextualitzar l’arribada dels Reis d’Orient a Sabadell amb un recurs a les escoles i les famílies per preparar l’arribada de ses majestats amb els nens i nenes. Al casal Pere Quart, de l’1 de desembre a l’1 de gener, es podrà visitar l’exposició de les il·lustracions del conte. del col·lectiu Bafarada, que aplega diferents il·lustradors de la nostra ciutat i que, per segon any consecutiu, posen imatge a la història màgica de l’arribada dels reis a Sabadell. El text s’acompanya del fanalet que van dissenyar el curs passat els alumnes de l’ESDi, que els nens i nenes han de decorar i muntar i portar encès a la Cavalcada per rebre els Reis. El fanalet serà també motiu d’ambientació a la façana de la Casa de la Vila i al passeig de la Plaça Major.

La Casa Duran acollirà, com l’any passat, activitats tradicionals nadalenques, com el pessebre de la ciutat, del 16 de desembre al 6 de gener. S’hi acompanyarà de cantada de corals i visites guiades a la Casa Duran. Com a novetat, s’hi instal·larà un pessebre vivent els dies 16, 23 i 30 de desembre.

S’ofereixen, també, més propostes als museus municipals –amb activitats relacionades amb les exposicions actuals– i a les biblioteques –on, a banda d’activitats de dinamització lectora, també s’hi faran tallers de construcció de fanalets.

En l’àmbit de la programació artística, es faran els clàssics festival de valsos i danses i les funcions dels pastorets, tant de Joventut de la Faràndula com del Teatre Sant Vicenç. En aquestes dies s’activa la campanya “Regala Cultura”, on es proposa la compra d’entrades a espectacles com a regal nadalenc.

Ca l’Estruch oferirà, a més, activitats relacionades amb el circ. El 16 de desembre s’ofereix el taller Circ en família, i l’espectacle Clown i punt de Pallassos sense Fronteres. Es programa també, la sessió matinal de cinema infantil, amb la projecció de la pel·lícula Petits herois, adreçada a infants a partir de 4 anys, que tindrà lloc el 5 de gener, a les 11 del matí, als Cinemes Imperial.

Reis d’Orient

A més, a la Fira Sabadell s’instal·larà la Fira Reial, on es fan els preparatius per a l’arribada de ses majestat. Durant el 3 i 4 de gener, de 17.30 a 20.30 h, estarà oberta al públic. S’hi podran conèixer de primera mà alguns dels elements més rellevants de la Cavalcada i participar d’activitats dissenyades per a la ocasió. La Cavalcada, en línia amb la temàtica tèxtil, es renova amb una nova escenografia per l’arribada de ses majestats, que aquest any serà al carrer de les Palmeres –nord de la ciutat.

Complementàriament, Sabadell acollirà més actes de tota mena –musicals, esportius, infantils, etc.– als barris, organitzats per entitats de la ciutat.

De la mateix manera, enguany es tornarà a posar l’accent a sensibilitzar la ciutadania per gaudir d’unes festes més justes, solidàries i igualitàries. Les recomanacions posen èmfasi a comprovar la qualitat dels productes, especialment de les joguines, a fer un consum responsable i de proximitat i també van dirigides a evitar l’endeutament de les famílies.

Tota la informació es podrà consultar al portal de Nadal, que estarà actiu en els propers dies.