PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  07
  Març
  2023

  Sabadell presenta el 2n Sakura Matsuri que acostarà la cultura japonesa a partir del 18 de març

  El saló promocionarà la ciutat com a seu de fires i esdeveniments internacionals

  Sabadell presenta el 2n Sakura Matsuri que acostarà la cultura japonesa a partir del 18 de març

  La segona edició del Sakura Matsuri Sabadell tindrà lloc del 14 al 16 d’abril a Fira Sabadell. El certamen esdevindrà una trobada multisectorial que permetrà conèixer la cultura i la vida japonesa.

  El Saló, amb propostes per a totes les edats, oferirà un centenar de propostes entre mostres de gastronomia, oci, cultura, esports, moda, videojocs o turisme entre d’altres. Durant un mes, a partir del 18 de març, hi haurà activitats vinculades al Japó distribuïdes arreu de la ciutat.

  La presentació del saló ha comptat amb la presència del regidor i responsable del Programa de Projecció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Sabadell, Lluís Matas, qui ha afirmat:

  “La consolidació d’un saló d’aquestes característiques i amb aquest component internacional col·loca Sabadell al mapa de les ciutats amb capacitat de fer trobades empresarials internacionals”.

  També ha assistit a l’acte de presentació la tinenta d’alcladessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu Montse Gonzàlez, qui ha assenyalat que

  “després de l’èxit de l’any passat, la ciutat està preparada per acollir la segona edició de la Fira Sakura Matsuri, una oportunitat per apropar als nostres carrers l’essència, la cultura i l’oci japonès. Aquest esdeveniment pretén crear ponts entre la ciutadania d’ambdós països i establir vincles tant socials com empresarials”.

  Més enllà de l’oferta cultural del saló, que ocuparà els gairebé 3.000 metres quadrats de la nau central de Fira de Sabadell, la 2a edició del saló Sakura Matsuri servirà per potenciar també la ciutat com a seu organitzadora de fires i esdeveniments internacionals. Un fet que forma part de l’estratègia de l’Ajuntament per donar a conèixer Sabadell a l’exterior i també les seves instal·lacions firals com un nou destí MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Events). És a dir reunions, incentius, conferències i esdeveniments.

  Plantació d’un cirerer Sakura

  En aquesta segona edició del Sakura Matsuri hi haurà importants novetats. L’acte inaugural tindrà lloc el 18 de març als Jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell i consistirà en la plantació del Cirerer Sakura Someiyoshino, l’inici de l’Exposició de Joguines japoneses coorganitzada pel Consolat General del Japó a Barcelona i la posada en funcionament de la primera Pèrgola Japonesa.

  En aquesta edició del Sakura Matsuri, disposarem de dues pèrgoles d’ambientació japonesa, una situada als Jardinets i una altra al Racó del Campanar, que tindran programació pròpia.

  També destaca la primera edició de la Tribuna Japó-Sabadell. La cita serà el 30 de març al Saló Modernista de la Fundació ACS que es planteja com un espai de relació de les diferents empreses, comerços i entitats de la ciutat que desenvolupen la seva activitat al voltant de la cultura, la gastronomia, l’esport o l’economia japonesa.

  Una altra de les novetats és una jornada festival Matsuri als Jardinets. Es tracta d’activitats relacionades amb el manga i el futbol, programes especials de ràdio, o una trobada de la Cambra de Comerç amb l’Associació d’empresaris japonesos a Catalunya.

  Pel que fa a les activitats que es faran a Fira Sabadell, s’hi podrà veure una important renovació d’estands sota la coordinació de JapanWeekend.

  Gastronomia i oferta educativa

  La programació inclou les primeres Jornades de Gastronomia japonesa a Sabadell que tindran lloc al llarg dels 3 dies a les sales a l’espai de Fira Sabadell.

  També es reediten les activitats per a les escoles, ampliant la capacitat i oferta educativa, amb la col·laboració del Consolat General del Japó a Barcelona. El programa compta amb la col·laboració de l’Oficina d’Estudis Japonesos de la UAB.

  En aquesta segona edició s’ha apostat, així mateix, per condicionar un espai d’entrevistes amb dinamització musical i ball.

  Paral·lelament, hi haurà les activitats d’Arts Marcials durant tot el cap de setmana a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya que es consolida com l’espai de trobada de diferents disciplines japoneses com ara judo, aikido, karate o kendo entre d’altres.

  El saló Sakura Matsuri Sabadell és pioner i únic de les seves característiques que s’hagi fet mai a Catalunya. És per això que s’espera la visita de persones procedents de tot Catalunya la qual cosa fa pensar a superar l’assistència de la primera edició.

  Categories Fira Sabadell, Economia i treball Tags 2n Sakura Matsuri, Cultura Japonesa, Fira Sakura Matsuri