PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Maig
2017

Sabadell presenta el futur Pla Director de la Bicicleta al 6è Congrés Internacional de la Bicicleta

El 2017 la ciutat disposarà de 9 km més de carrils bici

Sabadell presenta el futur Pla Director de la Bicicleta al 6è Congrés Internacional de la Bicicleta

L’Ajuntament de Sabadell participa, avui i demà, al 6è Congrés Internacional de la Bicicleta que té lloc a Reus, on presenta les bases del futur Pla Director de la Bicicleta, en una sessió dedicada a la planificació i el disseny de vies ciclistes.

Sabadell exposarà el Pla Director i les actuacions previstes properament: els treballs a la ronda de Ponent per construir 570 metres de carril bici per sentit fora de la vorera; els 306 metres que es faran de la rambla d’Ibèria, i l’1,2 km de les obres d’urbanització de la carretera de Terrassa i la carretera de Barcelona. També és previst desenvolupar l’itinerari de la carretera BV-1248, amb 1,4 km de carril bidireccional. Amb tot plegat, el Pla preveu que enguany es podrà augmentar la xarxa ciclable fins a 9 quilòmetres més dels que hi havia fins ara.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha afirmat que "el fet que des del Congrés ens hagin convidat a presentar els estudis del Pla Director és un reconeixement a la proposta que hem fet de xarxa ciclable a Sabadell i a l’aposta decidida per la bicicleta del Govern municipal”. I ha afegit que "la nostra presència té la voluntat d’aprendre compartint l’experiència amb ciutats capdavanteres en la promoció de la bicicleta”.

El document Estudis previs del Pla director de la bicicleta proposa diverses mesures perquè Sabadell arribi als 120.000 desplaçaments diaris el 2030, un 14,6% més que ara. Actualment a Sabadell es fan 3.200 desplaçaments diaris en bici, només 0,4% de tots els que es fan a la ciutat.

Quatre tipus de xarxa bàsica

La proposta que fa l’estudi previ és desenvolupar una xarxa clicable bàsica per a tota la ciutat, amb l’objectiu que la bicicleta tingui un tractament prioritari a la xarxa viària. Per aconseguir-ho, l’estudi estableix una proposta de xarxa clicable que es pugui implementar al territori en diferents fases. També proposa quatre tipus de xarxa segons l’ús: educativa, laboral, comercial, de mobilitat de natura i de lleure.

Nou quilòmetres el 2017

Les obres previstes permetran que la ciutat disposi ja aquest any de més de 9 km de nous carrils bici segregats que recull el Pla de Mandat 2015-2019, en el marc del compromís del Govern municipal per millorar la qualitat urbana, ambiental i la mobilitat sostenible. Per aconseguir-ho, una de les prioritats de l’equip de Govern és fomentar i desenvolupar l’ús de la bicicleta.

Enllaç amb el Programa del Congrés

Compte de Twitter