PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Gener
2021

Sabadell rep 1,9 M€ per millorar la inserció laboral a més de 700 persones dels barris del sud i àmbit del riu Ripoll

El projecte s’emmarca en el Programa Treball als Barris del Servei d’Ocupació de Catalunya

Sabadell rep 1,9 M€ per millorar la inserció laboral a més de 700 persones dels barris del sud i àmbit del riu Ripoll

Més de 700 persones majoritàriament en situació d’atur participaran fins a l’octubre del 2021 en les diferents actuacions englobades en una nova edició programa Treball als Barris. La Junta de Govern Local ha acceptat avui la subvenció atorgada pel Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, per un import de 1.903.125,12 euros per portar a terme diferents serveis adreçats al veïnat dels barris de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, el Poblenou i Can Roqueta) i de la zona Sud (la Creu de Barberà, les Termes, Espronceda i Campoamor).

En el marc d’aquest projecte es desenvoluparan programes d’ocupació. L’objectiu és que l’administració contracti persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina, a la vegada que es fan obres i serveis d’interès general i social a la ciutat.

Majoritàriament els contractes tindran una durada de sis mesos i seran en les especialitats següents: neteja viària, fusteria, pintura, instal·lacions, construcció, manteniment de patis escolars, neteja d’equipaments, jardineria, magatzem, acompanyament de gent gran, dinamització esportiva, horticultura ecològica, integració laboral i social, atenció ciutadana i acompanyament en la tramitació digital. Algunes d’aquestes especialitats inclouen alhora un període previ de formació que pot oscil·lar entre 2 i 5 mesos.

A més, s’han previst dues accions específiques per a menors de 30 anys denominades Cases d’Oficis en les especialitats de videoproducció i cultura Audiovisual i atenció a la infància. Tenen deu mesos de durada amb un contracte de pràctiques inclòs que significa, en alguns casos, la primera oportunitat laboral per les persones participants. En conjunt aquests programes de formació i treball permetran la contractació de 125 persones. Part dels processos de selecció ja s’han iniciat.

 

Servei diari d’ajuda per trobar feina

 

D’altra banda, el veïnat de la zona sud i de l’àmbit de Ripoll de Sabadell disposa d’un servei diari d’ajuda per trobar feina, rebre els diversos recursos ocupacionals i informació del ventall d’ajuts d’altres administracions, en el marc del programa Treball als Barris. Aquest servei s’adreça a persones en situació d’atur o bé treballant i que busquin una millora d’ocupació, alhora que s’atenen les necessitats de reclutament de les empreses. Enguany s’espera acompanyar un mínim de 600 persones entre els diferents punts d’actuació.

Les persones interessades a formar part del programa s’han d’adreçar als centres cívics de referència en funció del lloc de residència, en horari d’oficina de dilluns a divendres, al matí de 9 a 2. En el cas del veïnat de la zona sud és el Centre Cívic de la Creu de Barberà (pl. de Castelao, 1), per a les persones residents a Can Puiggener, el Centre Cívic de Can Puiggener (pl. del Primer de Maig, 1) i per a les persones residents a Torre-romeu, el Poblenou, el Raval d’Amàlia i Can Roqueta, el Centre Cívic de Torre-romeu (pl. de Montcortès, 1).

Les persones participants cal que estiguin registrades a l’Oficina de Treball com a demandants d’ocupació o millora d’ocupació i empadronades a les zones que són objecte d’aquest programa. L’objectiu general és donar un servei de proximitat a aquestes zones i facilitar l’acompanyament de forma personalitzada a cada participant.