PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

  17
  Febrer
  2014

  Sabadell rep prop d’1,5 milions d’euros de la Diputació de Barcelona, que es destinaran a les persones que més ho necessiten, a les escoles bressol i a subvencions per a entitats de la ciutat

  Una part de l’ajut servirà per atorgar gairebé 200 noves beques de menjador, que se sumaran a les més de 1.400 aprovades pel Consell Comarcal a la ciutat, de les quals l’Ajuntament complementa prop de 900

  Sabadell comptarà amb prop d’1,5 milions d’euros addicionals per donar suport a les persones que més ho necessiten, per al sosteniment de les escoles bressol municipals i per ampliar els ajuts que s’atorguen a les entitats de la ciutat. L’Ajuntament ha acceptat la subvenció extraordinària atorgada per la Diputació de Barcelona a la ciutat per aquest import global en el marc del Programa complementari d’urgència social i dins del Pla Xarxa de Governs Locals de l’organisme provincial.

  La subvenció servirà per ampliar les prestacions d’urgència social que s’atorguen a les famílies en situació més fràgil i també per noves beques de menjador escolar. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, ha explicat queara com ara tenim 1.414 beques de menjador aprovades pel Consell Comarcal, de les quals com Ajuntament complementa gairebé 900” – en alguns casos fins a cobrir el 100% del cost del menú--. “Amb la subvenció de la Diputació, l’Ajuntament donarà d’alta gairebé 200 noves beques”. Les noves beques cobriran el 50,70, 90 o fins i tot algunes el 100% del cost del menjador.

  D’altra banda, es tornarà a fer un esforç en matèria d’ajuts de material escolar. Altres conceptes als quals es destinarà part de la subvenció de l’organisme provincial, segons ha explicat Farrés, seran l’habitatge, l’atenció a la gent gran o el Rebost Solidari, entre altres.

  Així mateix, part dels ajuts s’empraran per al sosteniment dels centres educatius municipals de 0 a 3 anys, tenint sobretot en compte la minva de les aportacions per part de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta subvenció, la Diputació finança el 50% dels 875 euros que, previsiblement, havia d’aportar la Generalitat per al sosteniment de cadascuna de les places de bressol corresponents al curs 2012-2013, curs per al qual finalment l’administració catalana no va atorgar subvencions per a aquest sosteniment. Val a dir que, a hores d'ara, la Generalitat tampoc ha establert cap compromís pel que fa al finançament de les escoles bressol municipals per aquest curs 2013-2014.

  Els ajuts de la Diputació contribuiran, també, al manteniment del sistema de tarifació social impulsat a les escoles bressol municipals de Sabadell amb l’objectiu d’afavorir l’equitat en l’accés i que, recordem, estableix quotes per a les famílies en funció de la seva situació i ingressos. Encara en l’àmbit educatiu, però alhora amb una vessant absolutament social, la subvenció es destinarà a accions per afavorir l’èxit escolar. Una altra part dels ajuts de la Diputació servirà per ampliar les subvencions de l’Ajuntament a entitats que treballen en l’àmbit de la discapacitat, la inclusió social i la cooperació i solidaritat.

  Així, tal i com ha comentat Marta Farrés, la subvenció de la Diputació tindrà bàsicament tres àmbits d’actuació:

  prestacions d’urgència social, la línia relacionada amb l’educació i el suport a les entitats del tercer sector per poder dotar més i millor les accions per paliar els efectes de la crisi i alhora impulsar mecanismes per evitar l’exclusió i potenciar la igualtat d’oportunitats.

  Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Presidència, Serveis Centrals i Economia i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha explicat que

  estem passant una crisi que afecta molts ciutadans i ciutadanes. Per això aquesta aportació d’urgència de la Diputació, lligada a persones i famílies, és plenament coherent amb la política municipal per la qual hem apostat de mantenir uns serveis públics de qualitat i d’estar al costat dels ciutadans i ciutadanes.

  Així mateix, Burgués ha remarcat que 

  no hem utilitzat la subvenció per justificar despeses en aquesta matèria corresponents a 2013, sinó que hem optat per ampliar prestacions per tal que aquesta quantitat repercuteixi en la ciutadania. I ho hem pogut fer perquè les finances de l’Ajuntament són sostenibles i equilibrades .

  Impulsat en el marc d’una crisi econòmica que ha afectat molts ciutadans i ciutadanes, el Programa Complementari d’urgència social de la Diputació es caracteritza pel seu enfocament vers les persones i les famílies. Té en compte, a més, que els governs locals, per la seva proximitat a la ciutadania, han esdevingut els principals factors de garantia del benestar comunitari perquè duen a terme polítiques bàsiques d’inclusió social. Actualment, però, l’elevat nombre de projectes que cal finançar i en general la manca de recursos que pateixen les administracions locals ha portat a impulsar aquest programa de caràcter extraordinari per ajustar l’assistència i cooperació local que presta la Diputació al conjunt dels municipis en matèria social, ja que la situació requereix l’adopció de mesures urgents per part dels poders públics.

  Categories Educació, Serveis socials Tags ajudes, Diputació de Barcelona, escola bressol, escoles bressol, Pla Xarxa de Governs Locals