PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Febrer
2021

Sabadell rep prop de 320 mil € de la Generalitat per a la reedició del programa de formació i treball específic per a dones en situació d’atur

Un total de 13 dones ja han iniciat el seu contracte laboral aquest febrer per desenvolupar tasques en el sector públic

Sabadell rep prop de 320 mil € de la Generalitat per a la reedició del programa de formació i treball específic per a dones en situació d’atur

Nous programes d‘ocupació s’hi posen en marxa aquest febrer. En concret, la Junta de Govern Local ha acceptat avui la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya de 319.366 euros, per a la realització de les actuacions del Programa Treball i Formació adreçat a dones.

Un total de 13 dones es beneficien actualment d’aquest programa i ja han iniciat el seu contracte laboral d’un any durada amb l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell aquest febrer per desenvolupar tasques en el sector públic, en les especialitats d’atenció ciutadana, neteja d’equipaments i atenció a la infància.

L’objectiu, com la resta de programes d’ocupació, és formar i contractar persones en atur per part de l’administració amb dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina, a la vegada que es fan tasques d’interès general i social a la ciutat. En aquest cas, es dona prioritat, per exemple, a dones en situació d'atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació o subsidi, preferentment més grans de 52 anys, entre d’altres criteris.

A Sabadell el percentatge de les dones desocupades continua sent superior al d’homes desocupats i arriba a 9,8 punts percentuals de diferència, segons les darreres dades disponibles.

En aquest programa, l’activitat laboral de cada participant es combina amb formació per proporcionar també els coneixements i les habilitats que capacitin professionalment a cadascuna de les persones i possibiliti la seva inserció posterior en el mercat de treball.