PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Juny
2020

Sabadell rep una aportació de més de 560 mil euros de la Diputació per finançar part dels seus serveis en matèria de promoció econòmica

Sabadell rep una aportació de més de 560 mil euros de la Diputació per finançar part dels seus serveis en matèria de promoció econòmica

La Junta de Govern Local ha aprovat avui acceptar una subvenció de la Diputació de Barcelona per un import total de 560.994,17 €, per finançar algunes accions previstes durant l’any 2020 i 2021 en matèria de promoció econòmica. Amb aquest ajut es pretén dinamitzar el mercat de treball i donar suport al teixit productiu local, alhora que es fomenta la innovació. També donarà suport a les dones emprenedores i empresàries i s’impulsarà l’economia social i solidària.

Un dels projectes que comptaran amb aquesta subvenció és la celebració de la 1a Fira Ocupació Sabadell a la tardor de 2020, principalment en un format telemàtic. Reunirà empreses amb necessitats de personal amb persones en recerca de feina. També s’oferiran conferències i webinars de les noves metodologies per seleccionar personal, així com els perfils professionals emergents per a les noves necessitats laborals.

D’altra banda, també dins l’àmbit del mercat de treball, l’ajut de la Diputació permet finançar durant el 2020 actuacions d’informació i d’orientació laboral i acompanyament a la recerca de feina i actuacions d’intermediació laboral com ara gestió d’ofertes de treball, gestió de pràctiques en empreses, entre d’altres accions. Per exemple durant el 2019 un total de 5.994 persones van rebre algun tipus d’actuació dels serveis d’orientació professional i intermediació laboral. El 59% ho van fer de forma presencial en accions d’orientació i acompanyament a la inserció i la resta es van registrar al portal d’ocupació www.sabadelltreball.cat

També es van fer 2.198 col·laboracions amb empreses i es van aconseguir 1.200 insercions. Davant la situació de la COVID-19 actualment bona part dels serveis que eren presencials en la seva totalitat s’han adaptat a formats telemàtics. 

Pel que fa al suport al teixit productiu es preveu el desenvolupament de serveis consolidats per a la creació d’empreses i l’acompanyament d’aquestes d’acord amb les demandes i necessitats manifestades per les empreses i persones emprenedores del territori. Per tant, tindran a la seva disposició serveis de suport i assessorament, i un fòrum d’empreses, així com accés a una oferta formativa específica, adaptada a les necessitats de les empreses , entre d’altres coses. 

Innovació

Entre les accions de suport al foment de la innovació destaca el programa d’acceleració INNOROCKET ACCELERATION LAB amb sessions grupals de capacitació, assessoraments individuals a càrrec d’experts i accés a la xarxa emprenedora i empresarial. Alhora es faran accions per prestigiar les vocacions tecnològiques amb trobades i xerrades entre emprenedors d’enginyeria de la UPC i estudiants d’ESO i de cicles formatius o el programa de “Portes obertes a la tecnologia” que permetrà identificar proveïdors tecnològics al municipi .

A més, des de Sabadell es continuarà participant amb altres ajuntaments en projectes com el de simbiosi industrial per contribuir a tornar a donar valor als recursos sobrants que generen les empreses o el projecte Open industry 4.0, la primera comunitat virtual sobre indústria 4.0 on les empreses que vulguin innovar, poden trobar proveïdors tecnològics.

L’apoderament en xarxa de l'emprenedoria femenina col·laborant amb l’associació Emprenedores Teixint Sabadell continuarà tenint suport. L’objectiu és reforçar aquesta xarxa per mitjà d’accions de visibilització del talent empresarial, directiu i emprenedor femení i d’intercanvi d’experiències per potenciar l’emprenedoria i el lideratge femení en el camp de l’empresa.

L’Ajuntament de Sabadell, per mitjà de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell, SL, i l’associació Emprenedores Teixint Sabadell tenen un acord signat de col·laboració. L’objecte del conveni és impulsar accions conjuntes que afavoreixin la competitivitat del teixit productiu local, l’ocupació i l’emprenedoria femenina a la ciutat.

Respecte a l’impuls de l’economia social i solidària entre els projectes que es portaran a terme destaca l’actualització del mapa de consum responsable de Sabadell. L’ajut permetrà també donar continuïtat al treball de dinamització de la plataforma del tercer sector, Vàlua.