PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Març
2017

Sabadell s’adhereix a una campanya per conscienciar que no es poden llençar tovalloletes humides al vàter

Ajuntament i Aigües Sabadell s’han adherit a “SOS WC”

L’Ajuntament i Aigües de Sabadell s’adhereixen a la campanya “SOS WC” que promou l’Agència Catalana de l’Aigua amb l’eslògan El vàter no és una paperera. L’objectiu és demanar la corresponsabilitat i la implicació activa de la ciutadania en l’estalvi d’aigua i en la bona gestió dels residus a casa, per avançar cap a una societat més informada, conscienciada i respectuosa amb el medi ambient i, concretament, amb la gestió de l'aigua.

Amb la campanya, Ajuntament i Aigües Sabadell han editat un clip audiovisual informatiu del viatge que fa una tovalloleta humida des que surt de casa fins que arriba a la depuradora i de les conseqüències que es generen. A més, hi ha opuscles divulgatius a disposició dels punts d’informació de la ciutat.

El tractament de depuració pel qual passa l'aigua bruta pot ser molt dificultós i costós si des de l’inici no es fa una bona gestió dels residus a les llars, a les indústries, a les oficines, etc. Quan es llença una tovalloleta humida al vàter s’inicia un problema del qual la ciutadania generalment no és conscient. Tot i que moltes són biodegradables i alguns fabricants indiquen que es poden llençar al vàter, aquesta pràctica no és correcta, ja que les tovalloletes arriben intactes a la depuradora. En el cas de Sabadell, hi arriben cada any uns 250.000 quilograms de tovalloletes humides i altres deixalles no solubles, fet que dificulta el procés de depuració de l’aigua abans de tornar-la al riu Ripoll.

El 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua

Aquesta campanya s’inicia coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de març i que té per objectiu destacar la funció essencial de l’aigua i propiciar millores per a la població mundial que pateix problemes relacionats amb l’aigua.

D’altra banda, Aigües Sabadell ha organitzat diverses iniciatives per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua a la ciutat. Per exemple, una exposició sobre el cicle integral de l’aigua i els 30 anys del programa educatiu EDUCASSA que es pot visitar al Casal Pere Quart del 21 al 29 de març. El mateix dia 22 al matí, s’ha programat una jornada de portes obertes a la depuradora de Sabadell Riu Ripoll, al polígon de Can Roqueta. Per participar-hi només cal inscriure’s al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. I a les 6 de la tarda tindrà lloc l’acte central del 30è aniversari de l’EDUCASSA, amb el lliurament de premis dels guanyadors del Concurs de Dibuix CASSA, al Casal Pere Quart.