PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Desembre
2015

Sabadell s’adhereix al projecte europeu GEN-Y-CITY per atreure i retenir a la ciutat joves emprenedors

Sessió de presentació del programa ahir dimarts, a càrrec de membres polonesos i britànics

genycity

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, s’afegeix al projecte europeu GEN-Y-CiTY, que té per objectiu desenvolupar noves polítiques per atraure i retenir a la ciutat persones joves emprenedores, especialment vinculades a les indústries innovadores, creatives i basades en el coneixement. Per assolir aquest objectiu l’Ajuntament fa partícips a universitats, centres tecnològics i entitats que tenen contacte directe amb aquest col·lectiu.

Membres polonesos i anglesos del GEN-Y-CITY van presentar ahir el projecte al Centre de Promoció Empresarial (c. de les Tres Creus, 236, Sabadell). L’acte va comptar amb la presència del regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, juntament amb representants de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Escola Superior de Disseny, Centre Tecnològic ASCAMM-EURECAT, l’Escola Illa i personal tècnic de Promoció Econòmica i Servei d’Atenció Jove de Sabadell.

Durant la jornada es va convidar als assistents a identificar els punts forts de la ciutat per retenir talent i aportar idees per atreure joves emprenedors. GEN-Y-CITY està vinculat al programa de cooperació territorial per ciutats de la Unió Europea URBACT III. En marxa des d’aquesta tardor, està coordinat per la ciutat de Polònia, Poznan i en formen part també Daugavpils (Letònia), Genoa (Itàlia), Granada, Klaipeda (Lituània) i Wolverhampton (Regne Unit).

Erasmus per joves emprenedors

La participació en aquest projecte se suma a altres activitats en marxa des de l’Ajuntament adreçada a joves emprenedors. Un dels serveis més consolidats és el projecte Erasmus per Joves Emprenedors/es de la Comissió Europea al qual el Vapor Llonch està adherit des de l’any 2011. Gràcies a aquest projecte Sabadell és un dels 5 centres autoritzats de la Comissió Europea a Catalunya per gestionar intercanvis empresarials a la UE i abastir tota la demanda del territori català. Des de l’inici d’aquest servei al Vapor Llonch, s’han gestionat prop de mig centenar d’estades empresarials tant per persones emprenedores com empresàries locals consolidades que han volgut acollir a una persona de la UE a les seves oficines.